Voeg meer noten toe aan je dagelijkse eetpatroon!

Voeg meer noten toe aan je dagelijkse eetpatroon!

Heb je je ooit afgevraagd welke noten je zou moeten eten? Ook al lijkt het misschien niet zo, er is voor ieder wat wils. En hier in onze winkel kun je kiezen uit XX soorten. We hebben een kleine handleiding gemaakt die je zeker zal helpen een beter idee te krijgen van wat elke noot zo bijzonder maakt.

Walnoten als bron van omega 3-vetzuren

Walnoten zijn een van de meest populaire soorten en geen wonder! Ze zijn een van de rijkste bronnen van gezonde vetten en omega-3-vetzuren, waardoor ze bijna een superfood zijn. Dankzij hun hoge gehalte aan B-vitamines zijn ze goed voor huid, haar en nagels. 

Hazelnoten verwennen hart en bloedvaten

Hazelnoten bevatten, net als andere noten, relatief veel vet, maar het zijn vooral enkelvoudig onverzadigde vetten die een positief effect hebben op cholesterol en de bloedsuikerspiegel. Een aantal studies hebben het positieve effect van hazelnoten op het cardiovasculaire systeem al aangetoond. Daarnaast zijn ze ook goed voor de ogen.

nuts

Amandelen als bron van vezels

Wist je dat van alle noten amandelen de meeste vezels bevatten? Daarom hebben ze een gunstig effect op de darmfunctie en voorzien ze ons lichaam van antioxidanten, vitamine E en andere stoffen die cholesterol en bloedsuiker verlagen.

Pistachenoten hebben de minste calorieën

Op zoek naar noten met de minste calorieën? Ga voor pistachenoten, die zelfs wel vier keer minder kcal bevatten in vergelijking met andere noten. Daarnaast ondersteunen ze de immuniteit, het zenuwstelsel en hebben ze een gunstig effect op het netvlies van het oog dankzij hun luteïne- en zeaxanthinegehalte, het hoogste van alle noten.

De macadamianoot bevat het meeste vet, maar wel gezond

Hoewel macadamianoten veel vet bevatten, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze enkelvoudig onverzadigde vetten verminderen het risico op hart- en vaatziekten. Bovendien zijn macadamianoten volledig cholesterolvrij. Vanwege hun hoge flavonoïdegehalte behoren macadamianoten tot de meest effectieve antioxidanten.

Pijnboompitten voor een mooi figuur

Vraag je je af waarom? Omdat ze een hoog eiwitgehalte hebben en zo de vetverbranding bevorderen. Ze helpen ook bij het verminderen van stress en depressie of het verlagen van het cholesterolgehalte.

Paranoten als bron van selenium

Paranoten zijn daarentegen noten met een hogere calorische waarde. Ze zijn echter ook een belangrijke bron van selenium, wat goed is voor je lichaam. 

 

Dus, welke noot is jouw favoriet? Laat het ons weten…

Ter informatie voegen wij een voedingswaardetabel voor noten bij. 

tabelleNL