7 gewoontes die afvallen makkelijk maken!

7 gewoontes die afvallen makkelijk maken!

De zomer komt eraan! Maak je klaar voor het strandseizoen met Lifefood producten

Voeg een beetje beweging toe aan elke dag.

Probeer eens op de fiets naar werk te gaan in plaats van met de auto, of ga expres te voet waar je normaal gesproken met het OV zou gaan. Op deze manier wordt wandelen of fietsen een vast onderdeel van je dag en hoef je geen extra sportieve activiteit te plannen. Het is aangetoond dat een wandeling van een half uur per dag meerdere voordelen voor het lichaam heeft. Het maak de bloedvaten wijder, wat de bloedsomloop verbetert en het hart en de longen versterkt. Het verlicht ook het stressniveau, brengt het mentale welzijn in evenwicht, voorziet de hersenen van meer zuurstof en verbetert de rationele functies. Naast het feit dat je er fitter van wordt, verlaagt het ook een hoge bloeddruk en verlicht het diabetes.

Zet in op kwalitatieve proteïne

Als je serieus wilt afvallen, koop dan een kwaliteits-proteïne dat je hier echt bij zal helpen. Niet alleen verzadigt het beter dan vetten of koolhydraten, maar het kan ook de hormoonspiegels beïnvloeden die verband houden met zin in eten en de controle over de hoeveelheid die je eet. Bovendien bevordert het de groei en bescherming van spiermassa, wat helpt bij de verbranding van energie. De vertering van de proteïne zelf verbrandt al de meeste calorieën van alle macronutriënten die het bevat.
Onze proteïnepoeders zijn 100% plantaardig, rijk aan eiwitten, vezels en antioxidanten, dus ze geven je lichaam een lekkere kick.

Plan lichtere maaltijden ‘s avonds en geef je lichaam de tijd om goed te kunnen verteren

Tijdens je nachtrust vertragen alle lichaamsprocessen en daarmee ook de spijsvertering. Daarom maak je het je lichaam een stuk gemakkelijker als je ‘s avonds een lichtere maaltijd eet dan bij het ontbijt of de lunch. De timing van je maaltijden is ook erg belangrijk - idealiter zou je de laatste maaltijd van de dag twee tot drie uur voor het slapengaan moeten timen. Dit voorkomt het risico op zure oprispingen en brandend maagzuur. Bovendien wordt het ingenomen voedsel goed verteerd en belast het de stofwisseling niet onnodig. Er wordt beweerd dat het erg goed is als er minimaal tien uur tussen het avondeten en het ontbijt zit, omdat dit de functie van de stofwisseling verbetert. Het stabiliseert ook de bloedsuikerspiegel, wat helpt om een gevoel van irritatie tegen te gaan.

Stimuleer je spijsvertering

Wist je dat je de aanmaak van maagsap kunt stimuleren door iets bitters voor een maaltijd te nemen? Olijven zijn bijvoorbeeld ideaal, net als bittere kruidenthee of tonic. Hoewel olijven erg vet zijn, ondersteunen ze toch het afvalproces. Ze bevatten heel weinig calorieën en tegelijkertijd voorzien ze het lichaam van de nodige energie, waardoor je snel vol zit.

Begin met sporten en maak er een gewoonte van

Je zult langzaam moeten beginnen en pas geleidelijk aan van lichaamsbeweging een gewoonte maken. Je lichaam zal niet gewend zijn om te sporten en als je het in het begin overdrijft, zullen je spieren daarna dagenlang pijn doen. Dit ontmoedigt je vervolgens om door te gaan. Behalve een langzame start en het stellen van nuchtere doelen, helpt het ook om een uitgeprint trainingsplan te hebben waarbij je elke oefening die je doet kunt afvinken. Natuurlijk vind je bewegen alleen leuk als je er plezier in hebt. Muziek luisteren kan hierbij helpen. Maar het is het beste om een activiteit te kiezen die je leuk vindt - of het nu gaat om gewichtheffen, fietsen, hardlopen of wat voor sport dan ook.

Laat bakproducten van tarwemeel staan

Meel op zich is niet het grootste probleem als het gaat om gewichtsverlies. De grootste problemen worden veroorzaakt door overmatig gebruik van tarwebloem, waar de meeste vezels uitgehaald worden en wat de grootste bron van gluten is. Probeer de voorkeur te geven aan soorten met een hoger gehalte aan volkorenmeel en meer vezels - zoals onze Life Crackers Amandel Proteïne, die lijnzaad, veel vezels, amandelen en karwijzaad bevatten. De crackers smaken heerlijk op zichzelf of als alternatief voor karwijbrood met verschillende soorten beleg.

Vergeet niet om een gezonde snack op zak te hebben!

Het hoogseizoen voor mooie reizen vraagt om een goede energievoorziening voor onderweg! Geen boterhammen, bagels of chocoladerepen meer. We geven nu niet op! Voor liefhebbers van zoet hebben we Lifebar-repen die alleen gezoet zijn met dadels en fruit van biologische kwaliteit. Voor degenen die liever een hartige snack hebben is er de Rawsage: gemaakt van olijven of zongedroogde tomaten.