Activeer je immuunsysteem. We hebben 7 tips voor je

Activeer je immuunsysteem. We hebben 7 tips voor je

Laat je niet te pakken nemen door lentekoorts: help je lichaam met de afweer! Het recept is simpel…

1. Vul uw vitaminen aan

Onze grootmoeders wisten al dat fruit met vitamine C de afweer van het lichaam ondersteunt en zelfs de duur van een verkoudheid kan verkorten. Naast vers fruit zijn ook onze Lifebars een goede aanvulling, omdat ze boordevol natuurlijke vitamines zitten die gemakkelijk door het lichaam kunnen worden verwerkt. Vitamine D is ook belangrijk – dit wordt het meest natuurlijk aangevuld als je je huid blootstelt aan zonlicht. Een andere tip is hieraan gerelateerd...

2. Doe aan sport en houd jezelf fris

Ga naar buiten en snuif frisse lucht op. Niet alleen vul je daarmee je vitamine D aan, maar je wordt ook fitter, wat ook belangrijk is voor een sterk en goed functionerend immuunsysteem. Verharden is één van de meest effectieve manieren om je immuunsysteem te versterken. Maar dan moet het wel op de juiste manier gedaan worden, geleidelijk en regelmatig. Een Finse sauna of een moderne cryosauna zijn erg geschikt om het lichaam te verharden. Maar zelfs elke dag een paar minuten onder een koude douche is genoeg.

3. Zorg voor voldoende slaap

Als je je lichaam niet de kans geeft om te rusten en te regenereren, kun je ook niet verwachten dat het functioneert zoals het zou moeten. Door jezelf te beroven van slaap, maak je je lichaam zwakker en je immuunsysteem krijgt een dreun. Je bezwijkt sneller voor een verkoudheid, griep of een andere ziekte. 8 uur slaap is het meest optimale aantal voor de meeste mensen.

Lifebar Beetroot

4. Roep hulp in van antioxidanten

Antioxidanten voorkomen dat vrije radicalen ons lichaam aanvallen: simpel gezegd beschermen ze onze lichaamscellen tegen de nadelige effecten van onze externe omgeving, zoals een vervuilde omgeving, stress of een ongezonde levensstijl. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid antioxidanten zit bijvoorbeeld in één reep Lifebar Rode Biet, die maar liefst 4800 eenheden aan antioxidantactiviteit bevat. Bosbessen bevatten ook veel antioxidanten en zijn ook nog eens een geweldige preventie tegen infecties. Goed nieuws: pure chocolade ook! Kies er dan wel eentje met een hoog cacaogehalte.

5. Bescherm jezelf met de kracht van de natuur


De natuur is een machtige tovenares die ons een hele reeks aan schatten heeft geschonken. Superfoods hebben hun naam niet voor niets gekregen. Maca helpt het hormonale evenwicht te herstellen. Chlorella reinigt en ondersteunt het cardiovasculaire systeem. Knoflook, kurkuma, gember en olijven behoren ook tot de natuurlijke "antivirale middelen"!

6. Beperk de consumptie van enkelvoudige suikers

De consumptie van enkelvoudige suikers heeft een negatief effect op het vermogen van witte bloedcellen om bacteriën te vernietigen. Goed nieuws: je vindt geen snuifje geraffineerde suiker in de producten van Lifefood!

7. Don't stress!

Wanneer we gestrest zijn of angst ervaren, wordt het immuunsysteem verlamd door cortisol. Dit doet zich voor in de vorm van een vermindering van het aantal witte bloedcellen die bacteriën en virussen bestrijden. Een geweldig hulpmiddel voor acute stressvermindering is diep ademhalen: neem – het liefst buiten in de frisse lucht - 10 echt diepe buikademhalingen. Houd vervolgens je adem zo lang mogelijk in. Je voelt je meteen opgelucht. Je kunt dit natuurlijk meerdere keren per dag doen.