Hoe geef je je kids nieuwe energie voor het nieuwe schooljaar?

Hoe geef je je kids nieuwe energie voor het nieuwe schooljaar?

We hebben nog geen tijd gehad om gewend te raken aan de vakantie, en hij is alweer voorbij. De zomer was leuk, vol plezier, nieuwe uitdagingen en avonturen. Nu wacht er een nieuw schooljaar voor jong en oud. Welke snacks geven ze energie op school en welke maken ze moe?

Energieboosters

1. Havermout

De dag beginnen met havermout is een goed idee – vooral voor schoolgaanden. Door de lage glycemische index hou je voor lange tijd een vol gevoel. Tegelijkertijd geeft het je lichaam goede stoffen – het bevat een aantal vitaminen, mineralen en vezels. Het is bijvoorbeld rijk aan calcium, magnesium, kalium en vitamine E en B. Deze voedingsstoffen bevechten twee vijanden – stress en moeheid. Daarbij vergoot havermout de concentratie en aandacht. 

havermout

Lifebar Haverreep bevat tot 34% glutenvrije havermout. Met chocolate chips, citroen of brownie – van welke smaak zal jouw schoolkind het meeste houden?

2. Fruit en groenten

Groenten en fruit mogen aan geen enkel dieet ontbreken – zij het in verse of gedroogde vorm. Eén van de beste fruitsoorten voor energie is banaan, die volzit met kalium,  vitamine B6, complexe koolhydraten en vezels. Het bevat natuurlijke glucose, dus het geeft vrij snel energie aan het lichaam. Appels - of eigenlijk de schil – geven juist geleidelijk energie. Van de groenten zijn broccoli en wortels de grootste energieboosters. Maar elke fruit of groente is natuurlijk top.

Je vindt hier veel gedroogd fruit. Wil je mango, banaan, appel of peer? Je vindt het ook in onze Lifebars – bijvoorbeeld in die met kersen. 

3. Noten

Noten zitten vol koolhydraten en vezels – voedingsstoffen die nodig zijn voor een stabiele voorraad energie. Ze bevatten veel vitaminen, mineralen, eiwitten en vooral goede kwaliteit vetten. Ze geven je een vol gevoel en het lichaam de energie die het nodig heeft, en ze hebben een positief effect op het brein en het zenuwstelsel. 

Houden je kinderen van noten? Cashews, amandelen, paranoten, macadamianoten en pecannoten; we hebben ze allemaal. En we zijn ook niet te zuinig met noten in onze Lifebar energierepen. De Brazil Lifebar bestaat zelfs voor meer dan een derde uit noten. 

Wist je dat...?

Rawfood je lichaam veel energie geeft? En wist je dat de meeste van onze profucten raw zijn? Granola, ontbijtpap, crackers, Lifebars of Rawsage. Er is iets voor iedereen, zelfs voor de kleinste eters. 

Voedsel voor je brein

Voor schoolsnacks is het ook een goed idee om naar voedingsmiddelen te grijpen die je brein stimuleren en concentratie verhogen. Bosbessen zitten vol anti-oxidanten en staan erom bekend dat ze de hersenactiviteit helpen stimuleren. Broccoli bevat grote hoeveelheden vitamine K – dit bevordert de concentratie. Tomaten, avocado, sinaasappels, eieren en donkere chocolade zijn ook top voor mee naar school – plus uit sommige onderzoeken blijkt dat ze een goede stemming bevorderen!

Wat kun je beter niet in de schooltas doen?

Sommige voedingsmiddelen geven je lichaam een snelle uitbarsting van energie – maar daarna volgt de vermoeidheid weer net zo snel. Vermijd dus de klassieke koekjes, zoetigheid en witte deegwaren. Je bloedsuikerniveau zakt zeer snel na het eten van dat soort dingen, en de energie duurt meestal niet langer dan twee uur. 

Back to school