Nieuwe recepten met eetbaar "onkruid". Fleur je keuken en je gerechten op!

Nieuwe recepten met eetbaar "onkruid". Fleur je keuken en je gerechten op!

Maak gebruik van de overvloedige geschenken die de natuur te bieden heeft om pesto en spreads te maken die boordevol vitamines en voedingsstoffen zitten.

Lentekruiden en verschillende 'onkruiden' worden steeds populairder naarmate mensen hun krachten en gezondheidsvoordelen ontdekken. Met de verslechterende kwaliteit van voedsel in onze supermarkten gaan we opnieuw de natuur in, waar we allerlei eetbare planten vinden. Eetbaar onkruid en allerlei soorten planten zijn welkom in jouw keuken!

Vandaag hebben we drie favoriete klassiekers voor je: twee verschillende spreads gemaakt van daslook, en een derde gemaakt van een herontdekt „vergeten kruid“, die bij veel tuinders bekend staat als een onoverwinnelijk onkruid: Zevenblad. Mocht je dus in de tuin aan de slag gaan, is de kans groot dat je een voedzaam ingrediënt tegenkomt die je in jouw keuken kunt gebruiken. Wij laten zien hoe!

Denk er bij het verzamelen van planten aan om deze geschenken uit de natuur te waarderen en zorgvuldig te oogsten. Zorg ervoor dat ze voort blijven bestaan.

daslookpesto 

Daslookpesto

 

Daslook is erg populair aan het worden. Het geeft je lichaam frisheid en vitaliteit, en het voegt een onmiskenbare, kenmerkende, pittige smaak toe aan je gerechten.

En het is heel makkelijk om te maken!

MEER ...

 

DASLOOK-LIJNZAADSPREAD 

DASLOOK-LIJNZAADSPREAD

 

Als je eenmaal de basispesto van daslook onder de knie hebt, wil je misschien je smaak en horizon verbreden. Ons tweede recept – daslook-lijnzaadspread - vergt een beetje meer voorbereiding, omdat je het lijnzaad vooraf moet weken. Maar het is het waard!

MEER ...

 

 

ZEVENBLADPESTO 

ZEVENBLADPESTO

 

Zevenblad: voor sommigen een hardnekkig onkruid, voor anderen een culinaire schat. De jonge bladeren zijn knapperig en niet overdreven aromatisch, en daarom geschikt voor veel verschillende gerechten, waaronder salades. De pesto-bereiding is vrij eenvoudig en kan worden aangepast aan de ingrediënten die je hebt en aan je persoonlijke smaak.

 

MEER ...

Hoe gebruik je pesto en spreads? Ze zijn het lekkerst op een lekkere rauwe cracker of als saladedressing. Geniet ervan!