Daslook-lijnzaadspread

Een heerlijke spread gemaakt met daslook. Haal het beste uit de lentevitaminen die na de winter uit de grond komen!
Categorie:
Spreads
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

Week het lijnzaad ongeveer 8 uur in een ruime hoeveelheid schoon water. (Wij laten één keer per week 's nachts een groot aantal zaden weken, die we 's ochtends afspoelen en in de koelkast bewaren. We spoelen ze vervolgens nog een keer voor gebruik.) Week de walnoten 4 uur in schoon water. Paranoten zijn ook geschikt, en deze hoef je niet te weken.

De spread:
Spoel het geweekte lijnzaad en de noten goed af en doe ze in een blender. Voeg naar eigen smaak olijfolie en azijn toe. Meng tot een gladde spread.

Voeg gesneden daslook toe.

Serveer met een decoratie van daslookblaadjes op een van onze crackers of gebruik in je salades.

Een paar woorden over dit speciale lentecadeau:

De combinatie van lijnzaad met een bron van eiwitten (noten) en een bron van zwavel (daslook) is het perfecte natuurlijke geneesmiddel voor jouw lichaam.

Het daslookseizoen is in volle gang. Als je in deze tijd van het jaar tijd doorbrengt in de natuur, wacht dit groene plantje je op, om je lichaam te helpen alle opgehoopte gifstoffen die je tijdens de winter hebt opgedaan weer kwijt te raken. Pluk voorzichtig en kijk waar je je voeten neerzet. Neem alleen het aantal bladeren dat je nodig hebt en laat de bollen onbeschadigd. Als je daslook wilt bewaren voor later, kun je de bladeren drogen of mengen met olie.

Ingrediënten
geel/blond lijnzaad 200 g
walnoten Lifefood product 50 g
olijfolie 2 el
Ume Vinegar 1 tl
Wild Garlic naar smaak