Laboratorium testen: Lifebar Superfoods met magnesium en selenium

Laboratorium testen: Lifebar Superfoods met magnesium en selenium

We testen onze producten in een laboratorium, zodat jij precies weet wat je eet.

We sturen onze producten op om ze te laten testen in onafhankelijke laboratoria. We verkopen geen lege beweringen en doen niet aan misleidende marketing. We produceren simpelweg de allerbeste producten. En jij kunt dat zelf tot op zekere hoogte proeven: de goede smaak is duidelijk en je voelt je goed na het eten van zulke producten – vol leven en energie. Deze bewijzen heb je al. Maar we willen een stap verder gaan en dit bewijzen met feiten. Daarom laten we onze producten testen op hun voedingswaarde in onafhankelijke laboratoria. Met Lifefood weet je wat je eet.

Laboratorium-testen voor magnesium en seleen

We hebben een nieuwkomer in onze catalogus met laboratorium-geteste producten. Onlangs is onze Lifebar Superfoods Energiereep Brazil Guarana RAW & BIO getest op het gehalte aan magnesium en seleen. We waren erg blij met de resultaten. Op basis van deze testen kunnen we nu met recht zeggen dat deze Lifebar een bron van magnesium en seleen is. In aantallen betekent dit dat deze Lifebar 113 mg magnesium bevat per 100 gram, wat 30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is. Bovendien bevat 100 gram van deze Lifebar 0,01 mg aan selenium, wat 18% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is.


Laboratorium testen: Lifebar Superfoods met magnesium en selenium

Laboratoria vs. fake news en gladde salespraatjes

Aantallen zijn leuk, maar misschien vraag je je af wat ze voor jou betekenen? Voordat we gaan uitleggen wat deze data betekenen voor jouw gezondheid, willen we het eerst hebben over iets anders belangrijks. Heb je gemerkt dat veel claims zoals “dit product geneest dit of dat” van het internet verdwenen zijn? (Ten minste, als het betrouwbare websites zijn die de huidige regelgeving volgen). EU regelgeving is erg streng als het gaat om gezondheidsclaims. Om ervoor te zorgen dat nep-studies en onbetrouwbare bronnen bestreden worden, hebben ze de wetten die gezondheidsclaims reguleren veel strenger gemaakt. 

Dit betekent dat als het niet bewezen is dat een product een bepaalde hoeveelheid van een stof bevat, en het niet getest is op zijn werking, kun je het niet adverteren als een product met gezondheidsvoordelen. Wat eenvoudiger gezegd: als een product niet in een laboratorium getest is, kan de producent geen uitspraken doen over de gezondheidsvoordelen ervan – bijvoorbeeld dat het kalmerend werkt, de spijsvertering ondersteunt, diabetes of kanker geneest etc. Als het gaat om kruidenthee, is het jammer dat we niet meer weten waar onze grootmoeders allerlei kruiden zoals kamille en rozenbottel voor gebruikten. Maar aan de andere kant beschermen deze regels ons tegen gladde verkooppraatjes. Het heeft als doel om leugens uit de wereld te helpen. 

Laboratorium testen: Lifebar Superfoods met magnesium en selenium

Wat betekent dit voor mij?

Onze producten zitten vol met voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en enzymen. Ze zijn “levend voedsel” en geven échte voeding aan je lichaam. En dat voel je ongetwijfeld als je onze producten eet! En nu, dankzij deze testen, kun je er zeker van zijn. Op deze manier kun je ook sceptische mensen overtuigen. Laten we nu eens gaan kijken wat deze data betekenen voor jouw gezondheid.

Volgens de lijst met goedgekeurde gezondheidsclaims van de EU, draagt magnesium bij tot:

 • vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • elektrolytenbalans 
 • normaal energieleverend metabolisme
 • normale werking van het zenuwstelsel
 • normale werking van de spieren
 • normale eiwitsynthese
 • normale psychologische functie
 • instandhouding van normale botten
 • instandhouding van normale tanden
 • en speelt een rol in het celdelingsproces


We testen onze producten in een laboratorium, zodat jij precies weet wat je eet.

En seleen (wat vaak ontbreekt in een gemiddeld eetpatroon)? Dat draagt bij tot:

 • een normale spermatogenese
 • de instandhouding van normaal haar
 • de instandhouding van normale nagels
 • de normale werking van het immuunsysteem
 • de normale werking van de schildklier
 • de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

 

.