Vijgen - een veelzijdige vrucht met natuurlijke zoetheid

Vijgen - een veelzijdige vrucht met natuurlijke zoetheid

Verse of gedroogde vijgen? Allebei even lekker!

De vijg, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, heeft veel verschillende positieve eigenschappen. De smaak van het fruit is altijd zoet en fris, maar de schil en het vlees kunnen aanzienlijk verschillen afhankelijk van de soort. Ze kunnen ovaal, rond, maar ook peervormig zijn met een groene, bruine of paarse schil. Het vruchtvlees kan variëren in kleur van lichtroze tot intens donkerrood.

Je kunt vijgen natuurlijk op veel verschillende manieren gebruiken. Wat dacht je van een heerlijke en verse (rauwe plantaardige) jam? Of je kunt hem natuurlijk gewoon op zichzelf eten.

Vijgen - een veelzijdige vrucht met natuurlijke zoetheid

Naast hun heerlijke smaak bevatten vijgen ook een hele reeks aan gezonde voedingsstoffen. De voedingswaarde kan verschillen, afhankelijk van of de vijgen vers of gedroogd zijn. Lees hier meer over deze vrucht.

VOEDINGSSTOFFEN IN VERSE VIJGEN

De geur van vers geplukte vijgen, bij voorkeur direct van de boom, is nergens mee te vergelijken. Helaas wordt het fruit in onze omgeving meestal onrijp geoogst om niet overrijp te zijn bij aankomst in de supermarkt en ruik je deze geur dus niet. Toch bevatten vijgen een hoop vitamines en mineralen die goed zijn voor het lichaam.

Verse vijgen zijn vooral verkrijgbaar in de nazomer of herfst. Na aankoop moeten ze op een koele plaats worden bewaard en moeten ze zo snel mogelijk worden geconsumeerd. Het rijpingsproces van de vrucht begint binnen een paar dagen, waardoor de vrucht van structuur verandert en al snel oneetbaar wordt.

Vijgen - een veelzijdige vrucht met natuurlijke zoetheid

Vijgen kunnen vers of gedroogd worden gegeten en bevatten ijzer, fosfor, magnesium en wat kalium. Ook bevatten ze veel vitamine B, en zorgen daarmee voor een beter humeur en voldoende energie. Vitamine B versterkt ook onze zenuwen en helpt ons daarmee kalm te blijven in stressvolle situaties. Bovendien helpen de vele vezels in het zoete fruit bij de spijsvertering en geven ze een verzadigd gevoel.

De verse vrucht is erg populair, maar ook de gedroogde versie heeft zijn voordelen.

GEDROOGDE VIJGEN VOOR ONDERWEG

Vanwege de kwetsbaarheid van verse vijgen eten veel mensen de gedroogde versie. Als je buiten het seizoen vijgen zoekt in de supermarkt, dan vind je vooral het gedroogde fruit. Ze zijn veel langer houdbaar dan verse vijgen en daarom ideaal als tussendoortje. Dus als je veel reist en als je op zoek bent naar een vitaminerijke, gezonde snack, probeer dan eens gedroogde vijgen!

Vijgen - een veelzijdige vrucht met natuurlijke zoetheid

Vijgen uit conventionele teelt worden meestal als bijna "gebakken" beschouwd, omdat ze worden blootgesteld aan hele hoge temperaturen. Door dit op deze manier te doen gaan natuurlijk alle belangrijke voedingsstoffen verloren en het resultaat is een snack die voornamelijk uit suiker bestaat, ook al is het fructose.

De ÉCHT RAUWE vijgen die verkrijgbaar zijn bij Lifefood worden meestal gedroogd in de zon of voorzichtig gedroogd onder 45°C. Met deze methode blijven vitamines en mineralen behouden. De vrucht wordt rijp van de boom geplukt en vervolgens gedroogd. Dit geeft niet alleen een volle smaak, maar ook een breed scala aan voedingsstoffen.

Het verwijderen van water verhoogt niet alleen het fructosegehalte, maar ook het energieniveau van de vrucht. Een perfect tussendoortje voor onderweg of krachtige energie voor je volgende wandeling. Let echter wel op het fructosegehalte bij tussendoortjes tussen de maaltijden door. Door te veel gedroogde vijgen tegelijk te eten, wordt deze krachtpatser een snack met veel calorieën en veel suiker.

LIFEFOOD PRODUCTEN MET VIJGEN

In ons assortiment vind je écht rauwe, gedroogde vijgen. Deze zijn niet alleen ongezoet maar ook van onze gebruikelijke biologische rawfood kwaliteit. Als je de vruchten niet los wil eten, kun je ze gebruiken voor allerlei recepten. De zoete smaak maakt de vijg bijzonder lekker op een groene salade of in je ontbijtpap.

Maar mocht je graag iets anders willen proberen, nodigen we je uit om onze populaire Life Sweets Vijg Speculaas RAW & BIO te ontdekken. De kruiden passen erg goed bij de zoete vijgen en zijn vooral populair bij kinderen. De rolletjes bestaan voornamelijk uit blond lijnzaad en gedroogde vijgen en worden aangevuld met rauwe agavesiroop en zonnebloempitten. Een natuurlijk en lekker tussendoortje.

Rauwe energierepen zijn altijd handig tijdens het reizen of wandelen. Als je ze niet zelf wilt maken, kun je onze heerlijke Lifebar Energiereep Vijg RAW & BIO proberen. De natuurlijke zoetheid komt van de dadels en vijgen. Noten van gecertificeerde biologische teelt geven je meer voedingsstoffen en een boost van energie. De natuurlijke zoetheid van de vijg zorgt voor een heerlijke smaak zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Probeer het zelf!

Bronnen:

www.1001frucht.de
www.vitamine.com

.