Zevenbladpesto met amandelen

Word topchef in de keuken van wilde planten en kruiden en begin met deze simpele pesto.
Categorie:
Spreads

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Zevenbladpesto met amandelen

Amandelen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
OF

Bereidingswijze

Laat de amandelen een nacht weken om ze te activeren. Normaal gesproken wordt het aangeraden om ze de volgende dag te pellen, maar uit onze ervaring blijkt dit niet nodig: de pesto is ook heerlijk met ongepelde amandelen. Het hangt eerder af van je eigen voorkeur.

Wanneer je het zevenblad plukt, zoek dan vooral jonge blaadjes, die sappiger en lekkerder van smaak zijn. Was ze goed voor gebruik. 


Doe alle ingrediënten in de blender en mix. Het vraagt een klein beetje geduld, omdat het mengsel aan de wanden van de blender kan gaan plakken en je niet wilt dat de blendermessen in de lucht ronddraaien. Maar met een beetje handigheid komt het allemaal goed en heb je binnen enkele minuten je pesto klaar.

Doe de pesto in van tevoren gesteriliseerde potjes zodat de pesto langer goed blijft. We raden je aan om het binnen 14 dagen te consumeren.

Of je kunt het natuurlijk direct opeten, bijvoorbeeld met onze crackers. Eet smakelijk!

Nog een tip: wees niet bang om te experimenteren! Behalve amandelen kun je het ook proberen met zonnebloempitten of je kunt de smaak veranderen door een andere olie te gebruiken. Alles ligt in jouw handen en smaakpapillen. 

 

Ingrediënten
zevenblad 2-3 hand vol
amandelen Lifefood product 1 hand vol
hazelnoot olie 150 ml
zout 1 snufje
Koop je ingrediënten bij Lifefood >