Daslookpesto

Één van de eerste kruiden in het voorjaar, met een frisse smaak en veel vitamines.
Categorie:
Spreads

Bereidingswijze

In het voorjaar is daslook een van de eerste kruiden die uit de grond komt. Het is onlangs populair geworden vanwege onze trek in natuurlijke ingrediënten die rijk zijn aan voedingsstoffen, vooral wanneer het winterseizoen net voorbij is.

Om de pesto te maken, doe je alle ingrediënten in een blender en meng je ze tot een gladde massa. Voeg wat olie toe als het mengsel te dik is.

Je kunt de pesto gebruiken in salades of bijvoorbeeld op onze crackers. Je kunt het ook in potten doen en het dan binnen 14 dagen consumeren. Zodra een pot open is, vul dan olie bij om te voorkomen dat het bederft.

Tip: probeer het ook eens met amandelen of pistachenoten in plaats van cashewnoten. Wees creatief in de keuken!

Ingrediënten
Wild Garlic 100 g
cashewnoten Lifefood product 50 g
roze Himalaya zout 1 snufje
olijfolie 120 ml