Vandaag vieren we de Dag voor Biodiversiteit.

Vandaag vieren we de Dag voor Biodiversiteit.

Het is ontzettend belangrijk om over dit onderwerp te praten.

Er is namelijk geen planeet B. We moeten elke soort met de grootste zorg behandelen. Dat is de reden waarom Lifefood altijd alleen voor biologische landbouw heeft gekozen en dat altijd zal blijven doen. Samen met biologische boeren voelen we ons verantwoordelijk voor onze toekomst.

Waarom is diversiteit zo'n belangrijk onderwerp? Het systeem op onze planeet Aarde is supergecompliceerd en daarom erg kwetsbaar. Als je naar een dier, plant, zelfs een mens kijkt ... kun je eigenlijk niet stoppen met het bewonderen ervan. Het leven zelf is een mysterie. Het is magisch. We zijn allemaal met elkaar verbonden. We moeten voor elkaar zorgen, of anders sterven we zelf. Het goede nieuws is dat steeds meer mensen zich bewust zijn van dit probleem en zich inzetten voor onze betere toekomst. Bedankt dat jij een van hen bent door Lifefood en onze biologische producten te steunen.

Een paar feiten:

  •  De Algemene Vergadering van de VN heeft in 1993 de Internationale Dag voor Biodiversiteit gecreëerd.
  •  Er staan nu 41.415 soorten op de IUCN Rode Lijst
  •  en 16.306 van hen zijn met uitsterven bedreigde diersoorten. Dit is gestegen ten opzichte van 16.118 vorig jaar. Dit omvat zowel bedreigde dieren als bedreigde planten.
  •  In de afgelopen 500 jaar heeft menselijke activiteit meer dan 800 soorten met uitsterven bedreigd.