Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Hier is een kort verslag met foto’s direct van de olijvengaard in Peru

Bij Lifefood kiezen we graag zelf persoonlijk de ingrediënten voor onze producten uit, doen we ons best om een goede band te onderhouden met onze leveranciers, en zijn we geïnteresseerd in het persoonlijk bezoeken en bezichtigen van de boeren-bedrijven. Waarom? Omdat we altijd en alleen de allerbeste en meest voedingsrijke producten willen aanbieden. Alleen dan kunnen we de best mogelijke energierepen, crackers en andere Lifefood-producten voor je maken. 


We hebben je al op virtuele tour genomen op een macadamia-bedrijf in Kenia en een cacao-bedrijf in Peru, en vandaag willen we je meenemen naar de plek waar kleine, zwarte, ovaal-gevormde vruchten vol vitaminen groeien. Yep, we hebben het over olijven. Kom en zie hoe één van deze bijzondere olijvengaarden eruit ziet.

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Tereza Havrlandová, de eigenaresse van Lifefood, is op bezoek bij het bedrijf waar de olijven voor Lifefood worden geteeld. Het is in Peru en de eigenaar leidt ons zelf rond. We zijn blij dat we na een lange zoektocht eindelijk een betrouwbare leverancier hebben gevonden, die ons de garantie kan geven dat zijn producten alle benodigde en essentiële eigenschappen hebben die voor ons belangrijk zijn, zoals biologisch en rauw, wat betekent dat de producten op lage temperaturen worden bewerkt, zodat de voedingswaarde van de vruchten niet verloren gaat. En daar zijn we! Ze zijn geweldig! We zijn blij om te kunnen zien waar en hoe onze olijven geteeld worden en hoe er voor ze gezorgd wordt. We vinden het niet alleen belangrijk dat ze op zo’n manier worden geproduceerd dat ze biologisch en écht rauw zijn, maar ook dat we een goede band hebben met de boeren en dat onze samenwerking goed is voor de hele gemeenschap. 

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Dit is hem dan, een Peruaanse olijf. De olijfbomen worden wel tientallen en soms zelfs honderden jaren oud. Ze groeien vreedzaam, onder de zon, waaruit ze gezonde voedingsstoffen maken. En die komen uiteindelijk bij jou terecht. 

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Wat een indrukwekkende foto, vind je niet? Dit zijn fermentatievaten. Hier worden de rauwe olijven in een zoutoplossing gefermenteerd, waardoor ze hun bittere smaak kwijtraken die zo kenmerkend is voor onbewerkte olijven. Op dit bedrijf wordt geen warmte behandeling gebruikt. Daarom zijn ze zo speciaal. Heb jij ze al geproefd?

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Hier kun je zien hoe groot de fermentatievaten zijn vergeleken met een volwassene. Medewerkers scheiden de goede olijven van de onbruikbare. 

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Dit vonden we erg speciaal: een pad dat gemaakt is van olijvenpitten. Het is niet alleen volledig biologisch en ecologisch, omdat het na een tijdje onopvallend in de natuur verdwijnt, maar het is ook een supergoede massage als je er op blote voeten overheen loopt!

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Een jong boompje. Deze zal de komende jaren nog geen vruchten afwerpen. Werken met olijven is net een Zen-meditatie, waarbij het verleden zich vermengt met de toekomst: het werk van de voorouders die hier al lang voor ons waren en de oogsten van de generaties na ons. 

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

We werden persoonlijk rond geleid door de eigenaar van het bedrijf. Hij is heel trots op het werk van zichzelf en zijn voorouders. 

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Een olijvendroger. Geen hoge temperaturen, droogtunnels of vergelijkbare industriële machines, die de essentie, smaak en voedingsstoffen van fruit vernietigen. Op dit bedrijf worden olijven voorzichtig en langzaam gedroogd, op natuurlijke temperaturen. De enige innovatie hier zijn de pannen van roestvrij staal. 

Zou jij graag willen weten waar Lifefoods rauwe olijven vandaan komen?

Tereza samen met Hans, haar collega uit Nederland. Bedankt voor de tour, we hebben ervan genoten! De procedures worden gevolgd zoals het zou moeten en alles loopt op rolletjes. We kunnen er zeker van zijn dat we bij Lifefood onze klanten voorzien van de allerlekkerste olijven ter wereld, die met liefde geteeld worden. Je kunt ze los kopen, of verwerkt in onze crackers of Rawsage snackreep. (links)