Span een nieuw dier voor je wagen: 2021 is het Chinese jaar van de Metalen Os

Span een nieuw dier voor je wagen: 2021 is het Chinese jaar van de Metalen Os

Wie wordt gesteund door het metalen element en wie benut de voordelen van de os?

Onlangs zijn we een nieuw jaar ingegaan, dat volgens de Chinese astrologie in het teken van de Os staat. De sterke Os vervangt de chaotische Rat. Wat dit jaar hetzelfde blijft, is het metalen element. Dus welkom in het jaar van de Metalen Os. Wat betekent dit voor jou en hoe kunt je deze krachten in jouw voordeel gebruiken?

Metaal: iedereen die zijn of haar levenslessen begrijpt, wordt gesteund.

Laten we eerst eens naar het metaal-element kijken. Metaal, binnen de stroom van Qi - de levenskracht, betekent de scheiding van chaos en het onzuivere van het pure. In het lichaam is dit element daarom gelinkt aan de longen, de dikke darm en de huid. Metaal betekent ook afname, wat verband houdt met zuivering. In de natuur komt een droge late herfst overeen met deze energie. De bladeren vallen van de bomen, het bovengrondse deel van de planten sterft, en de zuivere dingen keren terug naar hun bron, zodat ze kunnen regenereren. De onzuiverheden vallen weg.

In dat opzicht kunnen we verwachten dat we ook dit jaar geen pauze kunnen nemen. Kortom: wat niet bedoeld is om te leven, zal sterven.

Het compromisloze metaal onthult de ware essentie van dingen en dringt door tot op het bot. Niemand en niets kan ontsnappen. Waarheid en onwaarheid zullen duidelijk worden. De maskers zullen wegvallen. Wie bang is, zal nog banger worden. Wie zijn of haar lessen kan begrijpen en ervan kan leren, zal worden opgetild door de energie van puur metaal.

Maak gebruik van de Os - eerlijk werk zal vruchten afwerpen
In die zin zal het jaar 2021 in dezelfde geest zijn als het vorige, behalve dat de dynamiek anders zal zijn. Terwijl de Rat vorig jaar heen en weer rende, zal de Os dit jaar aan een ploeg worden vastgemaakt. Wat ik daarmee bedoel? In tegenstelling tot de chaotische Rat - die van hot naar her rent, zal de energie van dit jaar geduldig stromen. Eerlijk werk, geduldige uitvoering en het plannen van langetermijndoelen zullen je het meeste opleveren. Dit jaar zal ook blijvende en langdurige waarde ondersteunen.

Met de Os zul je genieten van een overvloedige oogst in je relaties. 
De Os zal ook onze relaties beïnvloeden.

Het zal een gevoel van eer en loyaliteit aan hen teruggeven. Die relaties die de chaotische manoeuvres van de Rat niet overleefden, waren niet levensvatbaar. Degenen die deze knaagdiercrisis hebben overwonnen, zijn sterk geworden en zullen oogsten wat ze hebben gezaaid. Ik wens iedereen van wie de relaties de aanval van vorig jaar hebben doorstaan, een prettige oogst toe.

Daarnaast staan de eerste maanden van dit jaar onder invloed van de Metalen Tijger. Duik in nieuwe projecten en doelen met de wreedheid van een tijger. Deze maand is het belangrijk om nieuwe gewoontes aan te leren. Dat vereist veel discipline. Maar dat weet je al. Dus hup, aan de slag!

Ik wens ons allemaal een geweldig jaar van de Metalen Os.

Met vriendelijke groet, 

Eva Zimmelová

Eva Zimmelova


Eva Zimmelová is een TCM therapeute en diagnoste met 25 jaar ervaring. Ze gebruikt en onderwijst al 20 jaar Tai Chi en Qi-gong. Als Taj-Chi lerares en fysio-fitness trainster heeft ze gewerkt in het Prof. Pavel Kolář's Center of Physical Medicine. Op dit moment heeft ze haar eigen praktijk in Praag.

Op het Lifefood blog deelt ze haar ervaringen en kennis wat betreft traditionele Chinese geneeskunde en hoe het ons kan helpen om beter voor onszelf te zorgen.

 

„Niemand kan gezondheid voor ons creëren of ons echt gezond maken. Gezond zijn betekent je vol leven voelen, de uitdagingen van het leven accepteren met vreugde en de wereld rijker maken met het allerbeste van jezelf. Om dit te kunnen doen hebben we een functionerend lichaam en een samenwerkende geest nodig. Chinese Geneeskunde is een complex systeem die ons voorziet van de manieren om op de beste manier voor lichaam en geest te zorgen. En ik begeleid je hier graag bij.“