Op zoek naar een gezonde zoetmaker? Ga voor Yacon – met prebiotica!

Op zoek naar een gezonde zoetmaker? Ga voor Yacon – met prebiotica!

Behalve om zijn andere unieke eigenschappen, staat yacon vooral bekend als een uitstekende bron van fructooligosacchariden (FOS): meer dan vijftig procent van de yaconknol bestaat uit FOS.

Tereza Havrlandova, de oprichtster van Lifefood, bezocht onlangs onze leveranciers die over de hele wereld gevestigd zijn, op plekken waar de krachtigste planten groeien. Bij Lifefood streven we altijd naar de beste kwaliteit in onze ingrediënten. Het gaat ons niet alleen om het telen en produceren van de beste producten, maar we willen ook eerlijk handelen met leveranciers. In dit artikel willen we je kennis laten maken met boer Menoci uit Peru en zijn yaconproductie.

YACON – EINDELIJK EEN GEZONDE ZOETMAKER

Als je er nog nooit van gehoord hebt, stellen we je graag voor aan een heel bijzondere plant: yacon. Bij Lifefood verwerken we deze plant tot een zeer zoete siroop, de Lifefood Yaconsiroop RAW & BIO, die wordt gebruikt als vervanging voor suiker, net als ahornsiroop.

Behalve om zijn andere unieke eigenschappen, staat yacon vooral bekend als een uitstekende bron van fructooligosacchariden (FOS): meer dan vijftig procent van de yaconknol bestaat uit FOS.

Fructooligosacchariden zijn een onverteerbare vorm van fructose. Ze smaken erg zoet en worden, in tegenstelling tot andere suikers, anders door het lichaam opgenomen, waardoor ze een geweldige zoetstof zijn.

Bovendien zijn FOS zeer nuttige prebiotica die de 'goede' bacteriën in onze darmen voeden. Dit helpt ons voedsel te verteren, ons systeem te reinigen en onze immuniteit te versterken. Yacon lijkt de minst invasieve zoetstof voor het menselijk lichaam te zijn. Als je een zoetstof nodig hebt, kies dan een gezonde. Kinderen en zelfs volwassenen houden van snoep. Met onze rauwe yaconsiroop kun je zonder schuldgevoel genieten van traktaties.

Op zoek naar een gezonde zoetmaker? Ga voor Yacon – met prebiotica!

EEN RAUWE ZOETSTOF – DANKZIJ ONS UNIEK VACUÜM-VERDAMPINGSPROCES

Yacon smaakt heerlijk op zichzelf. Het lijkt op een zoete aardappel, maar de smaak lijkt op die van een appel en een peer. Ons productieproces voor yacon is heel bijzonder: het yacon-sap wordt geconcentreerd door het water dat in de yacon-knollen aanwezig is te verdampen. Dit wordt gedaan door de binnendruk van de verdampingskamer te verlagen tot onder atmosferische druk, waardoor het water verdampt bij een veel lagere temperatuur dan normaal.

Dankzij het vacuümverdampingsproces begint het water te verdampen bij 35°C, waardoor onze siroop echt rauw blijft en alle heilzame stoffen van de plant bewaard blijven. Op deze manier krijgen we een 100% puur extract uit de plant. We zijn erg trots op dit unieke proces. Het is veeleisend om op deze manier yacon te produceren, en vrijwel niemand anders dan wij maakt gebruik van deze methode.

Op zoek naar een gezonde zoetmaker? Ga voor Yacon – met prebiotica!

"WIT GIF" - GERAFFINEERDE SUIKER ZIT BIJNA OVERAL IN

Wist je dat honderd jaar geleden de enige bron van suiker meestal een verse of gedroogde appel was? Tegenwoordig zit er bijna overal geraffineerde suiker in: van snoep tot gebakken brood en broodjes, maar ook in onze favoriete pizza's en kant-en-klare soepen.

Het is niet aangenaam om het eten van zoetigheid op te geven, maar als er gezondere alternatieven beschikbaar zijn, dan is dat goed nieuws voor ons lichaam. Yacon is misschien wel een van die alternatieve opties. Veel interessante onderzoeken hebben aangetoond dat deze plant in de Andes werd gebruikt voor magische rituelen en dat het gebruik ervan wereldwijd werd verspreid.

EEN EERLIJKE WIN-WIN-SITUATIE VOOR IEDEREEN

Tereza Havrlandova reisde naar de regio waar yacon vandaan komt - naar de hoogste plekken in het ongerepte, wilde maar mooie Andes-gebergte in Peru. We hebben een langdurige samenwerking met lokale boeren daar, waaronder meneer Menoci: van zijn yacon wordt onze Lifefood Yaconsiroop RAW & BIO gemaakt. Deze heerlijke siroop voegt op een gezonde manier zoetigheid toe aan je leven. We streven altijd naar de hoogste kwaliteit en proberen tegelijkertijd op zo’n manier te werken dat we ook op andere vlakken een verschil maken.

.