Nieuw: een cracker voor broodliefhebbers!

Nieuw: een cracker voor broodliefhebbers!

In de lente van 2019 komt Lifefood met een nieuwe en unieke cracker.

In de lente van 2019 komt Lifefood met een nieuwe en unieke cracker: Life Cracker Amandel Proteïne. Zoals alle Lifefood producten, is ook deze cracker BIOLOGISCH, raw vegan en glutenvrij, en de toegevoegde psyllium en lijnzaad zorgen voor verbetering van de darmflora. 

Probeer het nu uit!

“Ik had al heel lang het idee om een “broodachtige” cracker te maken, en ik wilde dat het zou lijken op traditioneel brood met karwijzaad,” zegt Wlasta Hlinkova, productontwikkelaar bij Lifefood. Het kostte haar en het hele team een jaar om het recept perfect te krijgen. Probeer het nu zelf en laat ons weten wat je ervan vindt. De cracker hoort bij ons assortiment aan Life Crackers, maar is écht uniek en anders.

Cracker E-SHOP Life Cracker Amandel Proteïne

In tegenstelling tot de andere crackers, is deze Amandel Proteïne Cracker een heerlijk mild “brood” wat rijk is aan vezels en eiwitten. Het wordt gemaakt van psyllium, lijnzaad, amandelen, kruiden en karwijzaad. Iedereen die van klassiek karwijzaad-brood (ook wel bekend als kummel) houdt, zal enorm blij zijn met dit gezonde, raw vegan en biologisch alternatief. Het is heerlijk om zo op te eten, maar ook ideaal als bijgerecht voor soepen en salades, of met allerlei soorten spreads. 

“We hebben geluisterd naar de wensen van onze klanten. Veel mensen zijn gewend om brood en andere bakkersproducten te eten en zijn op zoek naar een raw, glutenvrij alternatief,” verklaart Wlasta, om uit te leggen hoe het product tot stand is gekomen.

Er zijn veel verschillende crackers in het bestaande assortiment aan Life Crackers. Sommige daarvan zijn speciaal ontwikkeld zodat ze niet een uitgesproken smaak hebben en daarom geschikt zijn om te gebruiken voor spreads en ander beleg. Maar ze lijken in geen geval op deze nieuwe cracker, die een volle en rijke smaak heeft van écht kummel-brood. Dat is precies de reden waarom we hem ontwikkeld hebben: hij is voor iedereen die van brood houdt.

Flatbread

“Ik denk dat onze klanten er echt van zullen genieten. Ondanks het feit dat het een gedroogd product is, is de cracker zacht en soepel door de psyllium, wat ook nog eens goed is voor je darmen. Ook bevat het lijnzaad, amandelen en een hoop karwijzaad,” zegt Wlasta. 

Het productieproces is niet gemakkelijk. Laat ons je daarom meenemen in onze raw food keuken voor wat tips en onze keukengeheimen. Doordat de crackers psyllium bevatten wordt het deeg al snel dik en is het moeilijk om het over een droogplaat te verspreiden. “Daarom moeten we heel snel werken en kunnen we maar kleine hoeveelheden tegelijkertijd maken. We moeten ons aanpassen en een manier erin vinden,” lacht Wlasta. 

Wat vindt Wlasta zelf van de Amandel Proteïne Cracker? “Je kunt het op zichzelf eten, met een soep, of met een zoete of zoute dip. Je kunt hem ook beleggen met onze Rawsage – een raw vegan worstje – of wat zuurkool."

Heb jij het al geprobeerd? Wat vind je ervan?
Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

Lifefood team