Rechtstreeks van het boerenbedrijf naar jou: boerenkoolchips uit het seizoen, ze zijn er!

Rechtstreeks van het boerenbedrijf naar jou: boerenkoolchips uit het seizoen, ze zijn er!

Nog maar twee dagen geleden lag de boerenkool nog op het veld, gisteren in het beslag en vandaag heb jij ze in handen: de allerverste boerenkoolchips die je kunt vinden.

In Noord-Bohemen, bij het boerenbedrijf "Svobodný Statek na Soutoku", is er aan het begin van de zomer veel drukte, bedrijvigheid en opwinding: de boerenkool wordt namelijk geoogst. Een lokaal geproduceerd Tsjechisch superfood boordevol vitamines, die we bij Lifefood gebruiken om verse, knapperige chips met een lekker laagje te maken. En van deze verse krokante snacks, die gemaakt zijn van ingrediënten die een paar dagen geleden nog op de velden van Noord-Bohemen groeiden, kun jij nu genieten.

Hoe ziet een boerenkooloogst eruit?

Oogsten – het kost heel wat zweet en hard werken. Maar het harde werken werpt letterlijk zijn vruchten af. Zaaien, verplanten, uitdunnen, wieden - na vele maanden van aanpoten en speciale zorg is het eindelijk zover: het veld ligt vol met groen goud.

De sappige, diepgroene bladeren moeten met de hand worden geplukt en zorgvuldig in bundels worden gebonden die vervolgens in dozen naast elkaar worden gestapeld, zodat de kwetsbare bladeren niet beschadigd raken. Maar het is een goede oogst en het zorgvuldige werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Bij "Svobodný statek" weten ze absoluut wat ze doen en geven ze de planten extra speciale zorg. Ze kweken de planten volgens de principes van de biologisch-dynamische landbouw, die gebaseerd is op de filosofie van Rudolf Steiner. Hier, op deze boerderij, is hun hoofddoel niet het behalen van quota en het maximaliseren van de winst, maar het verzorgen van het land dat hun is toevertrouwd in overeenstemming met de natuur - vrij van pesticiden, herbiciden en andere chemicaliën. En hier is het bewijs dat de natuur degenen beloont die er zorgvuldig mee omgaan.

Rechtstreeks van het boerenbedrijf naar jou: boerenkoolchips uit het seizoen, ze zijn er!
Rechtstreeks van het boerenbedrijf naar jou: boerenkoolchips uit het seizoen, ze zijn er!

Terug naar de velden: de dozen zijn gevuld en het is tijd om weer verder te gaan. Hier komen wij in beeld. De verse lading gaat naar onze productiefaciliteit in Běchovice toe, aan de rand van Praag.

Van groene bladeren tot knapperige chips

We wassen de bladeren zorgvuldig, zodat jij kunt genieten van de heerlijke crunch van boerenkool en niet van de crunch van overgebleven vuil en aarde. Daar hebben we onze eigen geavanceerde methoden voor, omdat we weten dat reinheid fundamenteel is! De boerenkoolbladeren worden vervolgens met de hand verscheurd en in het van tevoren gemaakte beslag gedompeld. Degenen die ons al lang kennen, weten dat het ons wel maanden en tientallen pogingen en kleine aanpassingen heeft gekost om tot het perfecte recept te komen. Al die moeite was het waard! Het resultaat is een perfecte mix van zaden, olie, citroensap, knoflook en cayennepeper en zorgt voor die onweerstaanbare smaak. Dit moet je echt eens proberen!

Rechtstreeks van het boerenbedrijf naar jou: boerenkoolchips uit het seizoen, ze zijn er!

Doe je ogen dicht en stel je het volgende voor: groene bladeren vol chlorofyl, vitaminen, mineralen en antioxidanten veranderen met behulp van onze speciale droogovens (altijd onder de 45°C!) in een knapperige en supergezonde traktatie. Door deze manier van verwerken op lage temperatuur gaan er geen voedingsstoffen verloren. Bij Lifefood bewijzen we opnieuw dat snacken je kan helpen bij een mooi figuur, je geest kan verscherpen en je humeur kan verbeteren.

Rechtstreeks van het boerenbedrijf naar jou: boerenkoolchips uit het seizoen, ze zijn er!

Heb je zin gekregen in deze speciale traktatie? De eerste ladingen zijn al beschikbaar op onze webshop en kunnen onmogelijk verser zijn: de ingrediënten van deze chips groeiden immers een aantal dagen geleden nog op het veld. Als lekker tussendoortje tijdens het lezen van een boek of het kijken naar je favoriete programma: geniet van boerenkoolchips die zo vers zijn alsof je ze zelf zou hebben geoogst. Een paar chips zijn al genoeg om je lichaam heerlijk en tevreden te laten voelen. Dat is de kracht van echt eten gemaakt van eerlijke ingrediënten.

 

Wees er snel bij om ervan te genieten: ze zijn een seizoensgebonden traktatie en we weten uit eigen ervaring dat ze sneller op zijn dan je crunch zegt!

“Svobodný statek na soutoku”

"Svobodný statek na soutoku" is een non-profitorganisatie die gebaseerd is op de principes van de Camphill-beweging en maakt deel uit van de Camphill-gemeenschap in České Kopisty. Camphill is een wereldwijd sociaal initiatief dat gemeenschappen creëert die zijn ontworpen voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Ze streven ernaar om mensen in staat te stellen samen te groeien, te leren en doelen te bereiken. De pedagogiek van de bekende filosoof Rudolf Steiner is een inspiratie voor deze gemeenschap en haar manier van leven. Het doel is om te leven en werken in overeenstemming met je innerlijke waarden en in harmonie met het landschap. Dat is precies hoe het eraan toe gaat in de echte biologisch-dynamische landbouw, de manier waarop gewerkt wordt bij "Svobodný statek na soutoku".

Rechtstreeks van het boerenbedrijf naar jou: boerenkoolchips uit het seizoen, ze zijn er!

Camphill

Camphill is een wereldwijd sociaal initiatief dat gemeenschappen creëert die zijn ontworpen voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. We streven ernaar om mensen in staat te stellen samen te groeien, te leren en doelen te bereiken. In de afgelopen tachtig jaar is de internationale Camphill-beweging uitgegroeid tot meer dan honderd gemeenschappen in tweeëntwintig landen, waar mensen met en zonder verstandelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen samen leven, werken en voor elkaar zorgen op basis van sociale, spirituele, culturele en agrarische vernieuwing. In elk gezinshuishouden of zelfstandige woonvorm, vormen natuurlijke relaties een wederzijds ondersteunende omgeving die leidt tot kansen voor elke persoon om zijn volledige potentieel te ontdekken en te ontwikkelen.