Kiteboarder en model Roderick Pijls: 'To the stars and beyond!'

Kiteboarder en model Roderick Pijls: 'To the stars and beyond!'

Jong en succesvol. En met grote dromen. In de categorie gesponsord door Lifefood: een kort interview met Roderick Pijls. Daar gaan we zeker nog wat van horen. 

Kan je jezelf even voorstellen?
Hi, ik ben Roderick. Ik ben 22 jaar. Ik ben proffessioneel kiteboarder en model. 
 
Je bent nog heel jong maar nu al heel succesvol. Wat heb je tot nu toe al bereikt waar je trots op bent?
 
Ik ben afgestudeerd in bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Selectie voor het Nederlands Nationaal hockeyteam. En ik ben 7e geworden op het Europees kampioenschap kiteboarden. 
 
Vertel ons eens iets over je dagelijkse routine.  
 
Dat hangt ervan af :-)
Als er geen wind is: meestal word ik wakker rond 8-10u, afhankelijk van om hoe laat ik een afspraak heb. Goed ontbijten, douchen, naar de sportschool, weer douchen. Als ik daarmee klaar ben ga ik naar mijn afspraken. Daarna spreek ik vaak af met vrienden en check ik het weerbericht of er morgen wel wind zal zijn.

Als er wel wind is: word ik wakker rond 9u. Zet een muziekje op terwijl ik goed ontbijt met veel eiwitten en koolhydraten. Dan pak ik mijn spullen in en vertrek naar het strand met vrienden. Na het kiten ploffen we meestal uitgeput op de bank, en kunnen we de rest van de dag niet meer bewegen.
 
Hoe bereid je jezelf voor op wedstrijden?
 
Een paar dagen van tevoren begin ik al met gezond eten en genoeg slapen. Op de dag zelf probeer ik geconcentreerd te blijven op mijn heat. Een paar minuten voordat het mijn beurt is luister ik nog even naar muziek en probeer ik me in te beelden hoe mijn heat gaat verlopen. 
 
Hoe is je dieet?tl_files/data/nl/blog/Roderick Pijls 02.jpeg
 
Voor kiten heb je veel energie en dus veel koolhydraten nodig, dus ik eet veel pasta en rijst. Na het kiten eet ik eiwitten zodat mijn spieren zich kunnen herstellen. Maar als model moet je juist koolhydraten vermijden. Dus dan probeer ik vooral veel eiwitten te eten. 
 
Wat zijn je lievelingsgerechten?
 
Ik hou van kip en vis. En ik ben ook gek op pasta's. 
 
Wat zijn je hobby's?
 
Naast kiten en modellenwerk probeer ik ook af en toe te klimmen, hardlopen en surfen. 
 
Wat is je droom? Wat wil je bereiken in je leven?
 
Natuurlijk wil ik graag succesvol worden met kiten en als model. Zo ver mogelijk komen. Aankomend seizoen ga ik meedoen aan het wereldkampioenschap en mijn uiterste best doen. 'To the stars and beyond!!!!'
 tl_files/data/nl/blog/roderickpijls03.jpg

Roderick Pijls wordt met Facebook.