Notenballetjes 6 x anders


Een recept voor een eenvoudige en gezonde traktatie en een bom aan voedingsstoffen, waarmee oneindig gevarieerd kan worden.

Categorie:
Chocolade Recepten
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

Maal de dadels en de noten met een vleesmolen of sterke mixer. Maal de dadels zo fijn mogelijk. Voeg vanillepoeder en kokosolie toe en meng goed. Het duurt even en het mengsel moet goed aangeduwd worden. Maak kleine balletjes van het deeg, en laat ze in de koelkast stijf worden. Zodra ze stijf geworden zijn, behouden ze ook hun vorm op kamertemperatuur.

Dit zijn de basisballetjes. En voor wie wil, kan beginnen met variëren.

Cacaoballetjes

Gebruik cacaopoeder in plaats van vanillepoeder. 

Carobeballetjes

Vervang vanillepoeder door carobepoeder.

Maanzaadballetjes

Rol de balletjes (basisrecept, of met cacao of carobe) door wat maanzaad.

Kaneelballetjes

Net als bij de balletjes met maanzaad, rol je kant-en-klare balletjes door kaneelpoeder.

Cacaonibs-balletjes

Rol de balletjes door kleine stukjes cacaonibs.

Marmerballetjes

Doe stukjes cashewnoten door het deeg voordat je de balletjes draait. 

Tip

Zoals je ziet, kun je hier oneindig mee variëren. Kokos, cacaobonen, stukjes chocolade, gedroogde vruchten…. Leef je uit!

Ingrediënten
dadels Lifefood product 1,5 kopje
cashewnoten Lifefood product 1 kopje
vanillepoeder 1 tl
kokosolie Lifefood product 1 el
cacaopoeder Lifefood product 2 el
carob poeder Lifefood product 2 el
maanzaad 2 el
cacaobonen Lifefood product 2 el