Bereidingswijze
Maal de dadels en de noten met een vleesmolen of sterke mixer. Maal de dadels zo fijn mogelijk. Voeg vanillepoeder en kokosolie toe en meng goed. Het duurt even en het mengsel moet goed aangeduwd worden. Maak kleine balletjes van het deeg, en laat ze in de koelkast stijf worden. Zodra ze stijf geworden zijn, behouden ze ook hun vorm op kamertemperatuur.
Dit zijn de basisballetjes. En voor wie wil, kan beginnen met variëren.
Cacaoballetjes
Gebruik cacaopoeder in plaats van vanillepoeder.
Carobeballetjes
Vervang vanillepoeder door carobepoeder.
Maanzaadballetjes
Rol de balletjes (basisrecept, of met cacao of carobe) door wat maanzaad.
Kaneelballetjes
Net als bij de balletjes met maanzaad, rol je kant-en-klare balletjes door kaneelpoeder.
Cacaonibs-balletjes
Rol de balletjes door kleine stukjes cacaonibs.
Marmerballetjes
Doe stukjes cashewnoten door het deeg voordat je de balletjes draait.
Tip
Zoals je ziet, kun je hier oneindig mee variëren. Kokos, cacaobonen, stukjes chocolade, gedroogde vruchten…. Leef je uit!