- Beschrijving
-
Details
Carobepoeder wordt gemaakt door het vruchtvlees uit de peulen van de johannesbroodpitboom (Ceratonia siliqua) te drogen en te malen. Het is lekker in toetjes en zoete gerechten en kan in combinatie met een zoetmiddel (bijvoorbeeld gedroogde vruchten), een karamel- of cacaoachtige smaak geven. Het wordt voornamelijk gebruikt als cafeïnevrije en vetvrije vervanger van cacao. Lifefood carobepoeder is ongeroosterd en lichtbruin van kleur.
- 100% biologisch en raw
- Zongedroogd
- Puur en vrij van toevoegingen
- Vegan, lactosevrij, glutenvrij, GMO-vrij
- Niet te gebruiken als vervanging van een gevarieerde maaltijd
- Rijk aan vezels
- Vetarm
- Te gebruiken als toevoeging aan toetjes, smoothies, en andere zoetigheden.
- Heerlijk met verse amandelmelk (tip: beetje sinaasappelschil en kaneel erbij)
Ingrediënten:carobepoeder* (100 %).
* = van gecontroleerde biologische landbouw.kan sporen bevatten van noten en sesamzaadArtikel-Nr. & EANVerpakkingsgrootte: 180 g
Land van herkomst:
Artikel-Nr.: VU0-1000
EAN: 8594071483142
Kroatië
CZ-BIO-002 CZ-BIO-002, EU landbouw - Voedingswaarde (100 g)
-
Voedingswaarde (100 g)
Energie 1137 kJ / 272 kcal Vetten 0,5 g - waarvan verzadigd 0,1 g Koolhydraten 44 g - waarvan suikers 35 g Voedingsvezels 41 g Proteïne 3,4 g Zout 0,04 g - Recepten
-
Recepten
-
- Extra info
-
Het verschil tussen rauwe en geroosterde carobe
Rauwe carobe is vrij uniek. De meeste carobepoeders op de markt zijn gemaakt van geroosterde carobepeulen. Dus hoe weet je of het carobepoeder dat je koopt wel echt raw is?
Poeder van geroosterde carobe is donkerbruin en geurig. Rauwe carobe is lichter bruin of gelig van kleur, en veel milder van smaak. Je kunt dus gemakkelijk zelf zien of carobe geroosterd is of niet. Natuurlijk is de carobe van Lifefood écht rauw. Bij het roosteren gaan veel voedingsstoffen verloren. Het voordeel van rauwe carobe is dus dat er meer voedingsstoffen inzitten.
Meer weten over het verschil tussen geroosterde en rauwe carobe? Bekijk hier een video!