NoMeat-balletjes met Zoete Aardappel en Pastinaak Puree

Categorie:
Feestelijke Recepten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

NoMeat-balletjes met Zoete Aardappel en Pastinaak Puree

Cashewnoten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 7,99 Excl. BTW: € 7,33
NoMeat-balletjes met Zoete Aardappel en Pastinaak Puree

Pompoenpitten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
NoMeat-balletjes met Zoete Aardappel en Pastinaak Puree

Paranoten BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
OF

Bereidingswijze

NoMeat-balletjes:

Laat de boekweit en quinoa een paar uur weken of zelfs spruiten als je hier tijd voor hebt. Marineer het eekhoorntjesbrood als in het recept voor Courcettetagliatelle met Eekhoorntjesbrood en Walnotensaus + Safraan. Maal de boekweit en paranoten tot grove kruimels. Snij het eekhoorntjesbrood fijn. Doe de boekweit, quinoa paranoten, eekhoorntjesbrood, zout, peper en peterselie in een kom en roer met een vork. Voeg water toe als nodig. Zodra het deeg bij elkaar begint te komen, begin met de hand te kneden.

Vorm gladde balletjes van het deeg en leg ze op de rekken van de voedseldroger. Droog 6 uur lang. De buitenkant wordt krokant, terwijl de binnenkant nog zacht blijft. Bewaar in de koelkast en droog 30 minuten voor het serveren (als je ze vantevoren voorbereidt).

Puree:

Week de cashewnoten een nacht. Schrob, schil en rasp de pastinaak en de zoete aardappel grof. Schep om in een marinade van extra virgine olijfolie, zout, zwarte peper en nootmuskaat en meng goed. Laat het een nacht intrekken in de koelkast.

Gooi de geweekte cashewnoten en de gemarineerde pastinaak en zoete aardappel met wat water in de blender en blend tot er een gladde puree ontstaat. Strooi er wat pompoenpitten overheen als garnituur.

Ingrediënten
boekweit 3 el
eekhoorntjesbrood 3 el
paranoten Lifefood product 20
roze Himalaya zout naar smaak
peper
peterselie
water een beetje
cashewnoten Lifefood product 2 el
pastinaak 1
zoete aardappel(len) 1
nootmuskaat naar smaak
olijfolie
pompoenpitten Lifefood product
quinoa 2-3 el
Koop je ingrediënten bij Lifefood >