Bereidingswijze
Voorbereiding
Week de sesamzaadjes ongeveer 2 uur in water. Alleen als je tijd hebt, zo niet kan je ze ook ongeweekt erdoorheen doen. Het weken brengt de zaadjes weer ´tot leven´, waardoor ze nog voedzamer zijn.
Bereiding
Marinade
Rasp het stukje gember fijn. Meng de sojasaus met de agavesiroop, het citroensap, de chili-olie en de geraspte gember in een relatief groot schaaltje en zet weg.
Salade
Week de zeesla ongeveer 5 min. in koud water. Snijdt de zeesla daarna in dunne reepjes en meng het door de marinade. Laat ongeveer 20 minuten intrekken.
Was ondertussen de koriander en pluk de blaadjes van de stengels. Rasp of pers de knooflook in een knoflookpers. Rasp nu de rode kool, witte kool en wortelen in hele dunne reepjes. Giet de sesam af. Meng nu alle ingrediënten doorelkaar in een hoge kom, ook de Dulse (rode algen) vlokken en kaneel, sesam, de groenten en de dressing met zeewier. Hussel alles goed door elkaar en laat het zo 5 minuten staan voor het opdienen, zodat alle smaken even kunnen intrekken.
Dien op en decoreer met korianderblaadjes. Genoeg voor 4-6 porties.