- Beschrijving
-
Details
Dulse is een rood zeewier dat veel jodium bevat. Het komt van nature voor aan de noordkust van de Atlantische en de Stille Oceaan. Dulse bevat veel voedingsstoffen, is zacht en dik van samenstelling en heeft een volle, zoute en nootachtige smaak. De vlokken zijn gemakkelijk te gebruiken als toevoeging aan vele gerechten. Het is bijvoorbeeld heerlijk in (Japanse) soepen en als smaakmaker in salades, of strooi wat vlokken door de rijst of kelpnoedels voor extra smaak en voedingswaarde. Het is gemakkelijk te gebruiken, geeft veel smaak en bevat belangrijke vitaminen en mineralen.
- De vlokken nemen snel vocht op en zijn gemakkelijk toe te voegen aan salades, hoofdgerechten, soepen en dressings
- Bevat veel jodium
- Rijk aan proteïne
- ADH is max. 5,4 g (5 eetlepels)
- Zongedroogd of luchtgedroogd op lage temperatuur
- Geoogst onder OCIA regelgeving en getest op contaminatie
- Alle planten komen uit het wild en zijn biologisch gecertificeerd
Ingrediënten:dulse* (Palmaria palmata) (100 %).
* = van gecontroleerde biologische landbouw.kan sporen bevatten van noten en sesamzaad
Artikel-Nr. & EANVerpakkingsgrootte: 100 g
Land van herkomst:
Artikel-Nr.: VRE-1031
EAN: 8594071482190
Verenigde Staten
CZ-BIO-002 CZ-BIO-002, Niet-EU landbouw - Voedingswaarde (100 g)
-
Voedingswaarde (100 g)
Energie 1144 kJ / 272 kcal Vetten 1,7 g - waarvan verzadigd 1,7 g Koolhydraten 44 g - waarvan suikers 4 g Voedingsvezels 33 g Proteïne 21 g Zout 0,31 g Jodium 1049 μg - Recepten