Bereidingswijze
Courgetterolletjes
Rasp de wortel en knolselderij grof en snijd de courgette over de lengte in mooie dunne plakken, bijv. op een mandoline. Besprenkel de plakken courgette licht met zout en wrijf in. Zo verliezen ze wat water waardoor ze straks beter op te rollen zijn.
Laat de kelpvlokken 10 tot 30 minuten weken in koud water.
Leg 3 plakken courgette tegenelkaar zodat ze elkaar overlapen (zie foto). verdeel hierover de geraspte wortel, knolselderij en kelpvlokken. Rol de courgetteplakken nu strak op.
Dit recept maakt 5 rolletjes incl. dressing.
Dressing
Vermaal voor de dressing de pompoenpitten, wat water, een snufje kriudenzout, wat kerriepoeder en orientaalse kruiden of garam massala in een blender. Je kan ook de pompoenpitte in een vijzel malen en de rest doorelkaar roeren. Je kan de dressing in de rolletjes doen voordat je ze dichtdoet, of ernaast zetten om te dippen.
Eet smakelijk!