Zeewiersalade met Komkommer en Chlorella-dressing

Categorie:
Salades

Bereidingswijze

Wakame-komkommer salade

Laat de wakame weken in water totdat het zacht is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zodra het zacht geworden is knijp je er met je handen zoveel mogelijk water uit. Snij grof in kleinere stukjes. Maak komkommer-noedels met een spiraalsnijder, mandoline of een julliënne-snijder. Doe de wakame en komkommer-noedels in een grote kom, voeg de dressing toe en meng het geheel door elkaar. 

Chlorella Dressing

Pers de citroen en voeg de knoflookteentjes, sesamolie, sojasaus, agavesiroop, tahini, chlorella en chilli toe. Mix het tot een gladde saus. 

Verdeel over 4 kommen om te serveren, voeg de dressing toe (als je dit nog niet gedaan had), en strooi er sesamzaadjes en gesneden lente-ui over.

Ingrediënten
Wakame zaden 5 stukje(s)
komkommer 1 stukje(s)
citroen 1 stukje(s)
knoflook 2 teen
sesamolie 1 el
shoyu sojasaus 2 el
agavesiroop Lifefood product 2-3 el
raw tahini 2 el
chlorella 1/4 tl
chilipoeder naar smaak
sesam Lifefood product naar smaak
lente-uitjes naar smaak