Superfood dessert-crème citroen

Recept voor superfood dessert van noten-bananencrème met baobabpoeder, vanille en citroenolie. Rawfood op z´n best!
Categorie:
Superfood Recepten

Bereidingswijze

Een heerlijk frisse, smeeuige dessert-crème om jezelf mee te verwennen. Niet moeilijk en zo gemaakt. Voor 2 porties.

Voorbereiding:

Zet de rauwe cashewnoten een nacht, of tenminste 5 uur in de week. Als je geen tijd hebt, kan ze er ook droog indoen. Je crème wordt iets smeuiger en het is minder zwaar voor je keukenmachine als je ze wel weekt. 

Bereiding: 

Voeg het water bij het lijnzaad en zet weg om even te weken (5-10 minuten is genoeg). Er onstaat dan een gelei-achtige massa. Rasp de schil van de hele citroen, of schaaf er plakjes van (zo dun mogelijk, zodat je het wit niet meeneemt). Zet apart. Pers het sap uit de citroen, zet ook apart.

Doe het lijnzaad en de cashewnoten samen in een keukenmachine en maal zo fijn mogelijk. Dit wordt de basis van je dessert. Voeg de bananen, het citroensap, gerapste citroenschil en zoete abrikozenpitten toe en pureer tot er een gladde massa ontstaat. Voeg nu het baobabpoeder, vanillepoeder, citroenolie en agavesiroop toe en pureer tot je een mooie gladde crème hebt en alle smaken goed gemengd zijn. Voeg eventueel nog wat vanille en agavesiroop toe naar eigen smaak, afhankelijk van hoe zoet je je voelt :-)

Geniet ervan en smul smakelijk!

Ingrediënten
citroen 1
water 320 ml
bittere abrikozenpitten 3
vanillepoeder 1 tl
cashewnoten Lifefood product 100 g
bana(a)n(en) 2
citroenolie (pure essentiële olie) 10 druppels
agavesiroop Lifefood product 5 tl
baobab poeder Lifefood product 2 tl