Salade met Venkel en Abrikozen

Categorie:
Recepten met Fruit

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Salade met Venkel en Abrikozen

Gedroogde Abrikozen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 2,99 Excl. BTW: € 2,82
Salade met Venkel en Abrikozen

Walnoten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 3,79 Excl. BTW: € 3,58
OF

Bereidingswijze

Dit heerlijke recept hebben we gekregen van Semy Gutman, een bekende Duitse buikdanseres van Turkse afkomst. Haar moeder maakte dit favoriete recept wel 3x per week. Genoeg voor 4-6 personen.  

Snijdt de venkel, rucola en zevenblad klein. Voeg de gesneden abrikozen toe (je kunt verse of gewelde gedroogde abrikozen gebruiken), samen met een handjevol walnoten en meng alles goed doorelkaar. Giet nu 4EL vers citroensap en 5EL extra virgin olijfolie over de salade. Breng op smaak met zwarte peper en pittig paprikapoeder. 

Tip van Semy: Voeg (gekiemde) kikkererwten toe voor een extra oosterse tint en extra eiwit. AFIYET OLSUN

Tip van Lifefood

Zevenblad vindt je in Nederland vaak gewoon in het 'wild' (dwz in de berm) of in je eigen tuin. 

Ingrediënten
citroensap 4 el
olijfolie 5 el
peper een beetje
walnoten Lifefood product 1 hand vol
rucola 1 bos
abrikozen Lifefood product 200 g
gekiemde kikkererwten naar smaak
paprikapoeder een beetje
zevenblad 1 bos
venkel met groen 2 - 3
Koop je ingrediënten bij Lifefood >