Raw Vegan Stracciatella IJs

Categorie:
Chocolade Recepten

Bereidingswijze

IJs zonder melk? Het kan!!

IJS
Pel de bananen, snij ze in stukken en doe ze in de vriezer totdat ze bevroren en hard zijn. Haal ze 10 minuten van tevoren uit de vriezer, voordat je ze in de blender doet. Doe ze vervolgens in de blender, voeg vanillepoeder en de helft van de cacaobonen toe totdat je de gewenste structuur hebt. Serveer meteen – het smelt snel! – en garneer het met stukjes cacaobonen, chocolade topping en gehakte nootjes. 

Om smaak en voedingsstoffen toe te voegen, kun je er ook superfoods door doen, zoals bijvoorbeeld lucuma- of baobabpoeder. 

CHOCOLADE TOPPING
Maak eerst de dadelpasta: week de dadels een nachtje, gooi het weekwater weg en mix in de blender tot een dikke pasta. Vervolgens kun je aan de chocolade topping beginnen. Doe de kokosolie in een hitte-resistente kom en zet deze in een pan met heet water. Roer tot de kokosolie gesmolten is, en voeg dan de dadelpasta, stukjes cacaobonen en vanillepoeder toe, en meng door elkaar totdat je een dikke maar vloeibare consistentie hebt gekregen. Als je het sneller wilt doen, kun je alles in de food processor gooien , 5 minuten mixen, en klaar is Kees.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met “To Cook or Not to Cook”. We willen de makers ervan bedanken dat ze dit recept samen met ons hebben gecreëerd.

Ingrediënten
bana(a)n(en) 2 stukje(s)
vanillepoeder 1/2 tl
cacaobonen Lifefood product 3 el
walnoten Lifefood product 1 el
baobab poeder Lifefood product 1 tl
lucumapoeder Lifefood product 1 tl