Bereidingswijze
Laat de amandelen en zonnebloempitten een nacht weken.
Bereiding:
Giet het water van de amandelen en zonnebloempitten af en spoel ze goed af. Snijd de wortelen klein doe ze in een keukenmachine, samen met 1,5 paprika, 2 stengels bleekselderij, de amandelen en de zonnebloempitten. Tip: mix het in 2 delen fijn in de blender / keukenmachine en meng het op het laatst doorelkaar. Als het goed is heb je nu een luchtige massa.
Snijd nu de uien, knoflook, de rest van de bleekselderij, peterselie en de andere halve paprika heel fijn en meng alles door de deegmassa. Kruid naar smaak bijv. met zout, specerijen en rauwe sojasaus.
Verdeel het deeg in tweeën en droog de twee broden een nacht lang in de dehydrater. Je vegan groentebrood krijgt nu een lekker knapperige korst, terwijl het van binnen zacht blijft.
Enjoy every moment, made with love!
Tip van Lifefood
Serveer met je favoriete salade, of beleg met plakjes rauwe groente en een zelfgemaakte rauwe dip. Eet smakelijk!