Raw Chocolate Cheesecake

Recept voor luxe, volle, romige chocolade cheesecake van notencrème en echte cacao.... En nog rauw ook! Yummy yummy yummy yummy....
Categorie:
Chocolade Recepten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Raw Chocolate Cheesecake

Amandelen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
OF

Bereidingswijze

Voor de bodem:

Doe de rauwe amandelen, 1 eetlepel rauwe cacaobonen en alle dadels in een keukenmachine en maal ze fijn tot er een kleverige, kleiachtige massa ontstaat. Neem een springvorm (14cm) en bekleed deze met plastic keukenfolie. Verdeel de massa over de vorm en druk goed aan.

Voor de cashewcrème:

Doe de voorgeweekte cashewnoten, 1 eetlepel rauwe amandelboter, 2 theelepels cacaopoeder, 4-5 eetlepels agavesiroop (naar smaak), het zout en het lucumapoeder in een sterke keukenmachine, pureer alles goed samen en zet het even opzij.

Maak 1,5 eetlepel kokosolie vloeibaar in een bakje lauwwarm water (au-bain-marie maar dan lauwwarm). Maal de cacaobonen fijn in de keukenmachine en voeg beide ingrediënten bij het cashewmengsel. Pureer alles nogmaals goed samen, totdat er een mooie gladde, homogene massa ontstaat. Verdeel de cashewcrème gelijkmatig over de bodem in de vorm en strijk glad. Zet de taart minimaal 5 uur in de vriezer, totdat hij stevig is.

Voor de chocoladesaus:

Maak de rest van de kokosolie vloeibaar op dezelfde manier en meng het met 1 eetlepel amandelboter, 2 theelepels rauwe cacaopoeder en 1,5 eetlepel agavesiroop.

Nu mag je je uitleven! Versier de taart naar hartelust met de chocoladesaus en cacaonibs en tadaa… klaar is je eigen overheerlijke raw chocoladetaartje! Vingers aflikken en smullen maar!

Ingrediënten
amandelen Lifefood product 4 el
cacaobonen Lifefood product 2 el
dadels (Medjool) 5
cashewnoten Lifefood product 200 g
kokosolie Lifefood product 3,5 el
amandelboter 2 el
cacaopoeder Lifefood product 4 tl
agavesiroop Lifefood product 5,5 - 6,5 el
zout 1 snufje
lucumapoeder Lifefood product 1 el
Koop je ingrediënten bij Lifefood >