Bereidingswijze
Voor de bodem:
Doe de rauwe amandelen, 1 eetlepel rauwe cacaobonen en alle dadels in een keukenmachine en maal ze fijn tot er een kleverige, kleiachtige massa ontstaat. Neem een springvorm (14cm) en bekleed deze met plastic keukenfolie. Verdeel de massa over de vorm en druk goed aan.
Voor de cashewcrème:
Doe de voorgeweekte cashewnoten, 1 eetlepel rauwe amandelboter, 2 theelepels cacaopoeder, 4-5 eetlepels agavesiroop (naar smaak), het zout en het lucumapoeder in een sterke keukenmachine, pureer alles goed samen en zet het even opzij.
Maak 1,5 eetlepel kokosolie vloeibaar in een bakje lauwwarm water (au-bain-marie maar dan lauwwarm). Maal de cacaobonen fijn in de keukenmachine en voeg beide ingrediënten bij het cashewmengsel. Pureer alles nogmaals goed samen, totdat er een mooie gladde, homogene massa ontstaat. Verdeel de cashewcrème gelijkmatig over de bodem in de vorm en strijk glad. Zet de taart minimaal 5 uur in de vriezer, totdat hij stevig is.
Voor de chocoladesaus:
Maak de rest van de kokosolie vloeibaar op dezelfde manier en meng het met 1 eetlepel amandelboter, 2 theelepels rauwe cacaopoeder en 1,5 eetlepel agavesiroop.
Nu mag je je uitleven! Versier de taart naar hartelust met de chocoladesaus en cacaonibs en tadaa… klaar is je eigen overheerlijke raw chocoladetaartje! Vingers aflikken en smullen maar!