Bereidingswijze
Bereiding
Bladerdeeg
Meng alle ingrediënten (geweekte cashewnoten, lucuma, mesquite, citroensap (eerste helft), zout (eerste helft), 2 eetlepels van je favoriete zoetmaker, water en vloeibaar vanille-aroma (eerste helft)) tot een gladde crème. Giet het mengsel op een droogplaat en spreid het met een spatel gelijkmatig uit. Droog het 1 uur op 60°C en vervolgens nog eens 24 uur op 45°C. Het deeg moet nog flexibel zijn en niet te droog.
Vulling
Maal de pistachenoten en kruiden (kruidnagel en kardemom) grof. Voeg de rest van de ingrediënten toe (4 eetlepels van je favoriete zoetmaker, de rest van het zout, citroensap en vanille-aroma) en meng het goed door elkaar (let erop dat je de pistachenoten niet té fijn maalt).
Afwerking
Snij het deeg in 4 gelijke stukken en verdeel de vulling in 3 delen. Leg het eerste stukje deeg op een bord en giet er een derde van de pistache-vulling overheen. Dek de eerste laag af met het volgende stukje deeg en nog een derde van de pistache-vulling. Herhaal dit nog een keer en dek het geheel af met het laatste stukje deeg. Snij het in een vierkante stukjes en giet er yaconsiroop overheen. Bewaar op kamertemperatuur in een luchtdichte doos.