Rauwe Chocolade

Het beste recept om zelf de lekkerste rauwe chocolade te maken
Categorie:
Chocolade Recepten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Rauwe Chocolade

Agavesiroop RAW & BIO

verpakkingsgrootte 250 g

Incl. BTW: € 5,95 Excl. BTW: € 5,61
Rauwe Chocolade

Cacaoboter RAW & BIO

verpakkingsgrootte 200 g

Incl. BTW: € 10,90 Excl. BTW: € 10,28
Rauwe Chocolade

Cacaopoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 150 g

Incl. BTW: € 6,49 Excl. BTW: € 6,12
Rauwe Chocolade

Cacaobonen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 5,95 Excl. BTW: € 5,61
Rauwe Chocolade

Amandelen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 2,89 Excl. BTW: € 2,73
Rauwe Chocolade

Witte Moerbeien RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 2,75 Excl. BTW: € 2,59
Rauwe Chocolade

Pecannoten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 5,89 Excl. BTW: € 5,56
Rauwe Chocolade

Gedroogde Kersen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 5,90 Excl. BTW: € 5,57
OF

Bereidingswijze

Doe de cacaoboter in een kom en zet die kom weer in een grotere kom of pan met lauwarm water (niet warmer dan 42°C); au-bain-marie maar dan minder warm. Roer regelmatig totdat de cacaoboter gesmolten is. 

Zeef het cacaopoeder boven de cacaoboter en voeg agavesiroop en vanillepoeder toe. Roer alles stevig met een garde doorelkaar totdat er een mooie gladde massa ontstaat.

Nu kan je de chocolade in reepjes-vormpjes gieten, cakevormpjes, of dun over bakpapier uitsmeren. Zet het dan 5-10 minuten in de koelkast.

Zo simpel is het. Veel plezier met genieten!

Tip van Lifefood

Dit is een perfect basisrecept. Natuurlijk kan je hier eindeloos mee variëren. Roer aan er het einde bijv. wat gehakte noten en/of gedroogde vruchten, superfoods of gehakte rauwe cacaobonen doorheen voor extra crunch en variatie.

Ingrediënten
vanillepoeder 2 tl
agavesiroop Lifefood product 4 tl
cacaoboter Lifefood product 1 kopje
cacaopoeder Lifefood product 3/4 kopje
Koop je ingrediënten bij Lifefood >