Peruaanse Olijvendressing

Luxe dressing van handgemaakte Peruaanse olijventapenade, verse kruiden en citroen. Fris en zomers met de smaak van vakantie!
Categorie:
Sauzen
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

Neem, al naar gelang de hoeveelheid salade die je hebt, een lepeltje of een paar lepels rauwe zwarte olijventapenade. Meng deze met wat koudgeperste olijfolie, totdat je de gewenste consistentie krijgt.

Proef je dressing en verfijn de smaak met wat zout, peper en vers citroensap of azijn. Roer er tot slot wat fijngesnipperde verse kruiden doorheen. Geweldig in deze dressing is/zijn bijvoorbeeld basilicum, krulpeterselie en daslook, oregano en tijm, of koriander.

Simpel, snel en effectief! Sluit je ogen en waan je direct aan het strand met de pure smaak van zongedroogde olijven…

Tip van Lifefood

Serveer deze dressing apart in een schaaltje bij je lievelingssalade. Combineert vooral goed bij frisse knapperige groenten zoals verschillende soorten bladsla, verse tomaten en komkommer.

Ingrediënten
olijventapenade Lifefood product een beetje
olijfolie een beetje
zout een beetje
peper een beetje
kruiden (vers of gedroogd) een beetje
citroensap een beetje
azijn een beetje