Bereidingswijze
Deze noten-vruchtenreep kan je met alles maken wat je wil. Wat zijn jouw lievelingsvruchten? Probeer het bijv. ook eens met gojibessen, moerbeien en rozijnen. Of met kersen... En met de noten die jij het lekkerst vindt.
Voor deze versie hebben we voor de notenmix een mengsel van cashewnoten, amandelen, hazelnoten, walnoten en macadamia's gebruikt. Maar gebruik vooral de noten die jij het lekkerst vindt of die je toevallig in huis hebt. Of doe er wat zaden bij, bijv. rauw hennepzaad of chia zaden...
Voor de reep
Hak de gedroogde vruchten en noten in stukjes. Doe de dadels en ananas met een klein beetje water in een keukenmachine en pureer het tot een fijne moes. Meng nu met de hand (of een lepel) de gehakte vruchten en noten door de ananasmoes. Goed mengen en klaar is de basis voor je reep.
Verdeel je deeg nu over reep-vormpjes of vorm zelf reepjes en leg ze in een bakblik. Zet het een nacht in de dehydrator om te drogen, of een dag in de oven op max. 45C.
Voor het chocoladelaagje
Smelt de cacaoboter au-bain-marie maar met lauwwarm water (niet warmer dan 45C). Als het gesmolten is, roer dan de agavesiroop en cacaopoeder erdoorheen, todat er en gladde chocoladecrème ontstaat. Smeer de chocoladecrème met een mes gelijkmatig uit over de bovenkant van je repen. Even laten afkoelen en... genieten maar!
Tip van Lifefood
Decoreer je creatie verder met gedroogde vruchten (bijv. goji bessen) of nootjes door ze in de chocolade te drukken als die nog zacht is. Ziet er helemaal feestelijk uit! Ook leuk om uit te delen als traktatie verpakt in een mooi servetje.
'Made with love'!