Macadamia Notenkaas met Zongedroogde Tomaatjes

Een speciale gelegenheid verdient een speciaal recept - en hier is het! Prachtig op elke tafel voor een diner of een feestje. De combinatie van de macadamia noten en de zongedroogde tomaatjes zit vol verrassing! Probeer het uit!
Categorie:
Feestelijke Recepten
Bereidingstijd
30 minuten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Macadamia Notenkaas met Zongedroogde Tomaatjes

Macadamianoten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 5,49 Excl. BTW: € 5,18
Macadamia Notenkaas met Zongedroogde Tomaatjes

Kokosolie RAW & BIO

verpakkingsgrootte 300 ml

Incl. BTW: € 9,95 Excl. BTW: € 9,39
Macadamia Notenkaas met Zongedroogde Tomaatjes

Zongedroogde Tomaten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 2,89 Excl. BTW: € 2,73
Macadamia Notenkaas met Zongedroogde Tomaatjes

Life Crackers Wortel RAW & BIO

verpakkingsgrootte 80 g

Incl. BTW: € 3,99 Excl. BTW: € 3,76
Macadamia Notenkaas met Zongedroogde Tomaatjes

Life Crackers Chia Lijnzaad RAW & BIO

verpakkingsgrootte 80 g

Incl. BTW: € 3,69 Excl. BTW: € 3,48
OF

Bereidingswijze

Voorbereiding

Week de zongedroogde tomaatjes en macadamia noten ten minste 8 uur in koud water. Spoel vervolgens goed af en laat uitlekken.

Notenkaas

Doe de noten, lijnzaad, kokosolie, limoensap, knoflook, zout en peper in de blender (of keukenmachine) en mix tot een gladde substantie ontstaat. Je kunt eventueel wat water toevoegen. Omdat wij een blender hebben gebruikt, moesten we wat water toevoegen en was het mengsel nogal plakkerig. Maak de blender niet te goed schoon (laat een klein beetje van het macadamia mengsel erin zitten). Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een ingevette bakvorm van 10x20cm. Laat het een uur in de vriezer rusten (zodat het makkelijker wordt om de tomatenpasta erover uit te spreiden).

Zongedroogde tomatenpasta

Doe de tomaatjes, oregano, en eventueel wat zout in de 'vieze' blender en mix tot een gladde massa (voeg wat water toe als nodig).

Maak het geheel af

Haal de notenkaas uit de vriezer en spreid de tomatenpasta erover uit. Laat ongeveer 1-2 cm over aan alle kanten. Zorg dat de massa gelijkmatig verspreid is en wacht 10 minuten totdat de notenkaas basis wat zachter is geworden. Rol vervolgens op en sluit de zijkanten goed af. Laat het een nacht in de koelkast liggen alvorens te serveren. Ontzettend lekker op éen van onze crackers!

Ingrediënten
citroensap 2 tl
knoflook 1 teen
water een beetje
bruin lijnzaad Lifefood product 100 g
peper een beetje
gedroogde tomaten Lifefood product 150-200 g
zout een beetje
macadamia noten Lifefood product 100 g
kokosolie Lifefood product 2-3 tl
oregano een beetje
Koop je ingrediënten bij Lifefood >