Lucuma gebakjes

Wat een heerlijk gebakje en dat zonder oven. Supersnel klaar, en verrukkelijk op ieder tijdstip van de dag!
Categorie:
Monique's Raw Food Recepten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Lucuma gebakjes

Lucumapoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 220 g

Incl. BTW: € 9,45 Excl. BTW: € 8,92
Lucuma gebakjes

Walnoten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 3,79 Excl. BTW: € 3,58
Lucuma gebakjes

Zonnebloempitten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 200 g

Incl. BTW: € 1,75 Excl. BTW: € 1,65
Lucuma gebakjes

Gedroogde Vijgen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 200 g

Incl. BTW: € 3,99 Excl. BTW: € 3,76
OF

Bereidingswijze

Pureer in de keukenmachine de vijgen, zonnebloempitten en walnoten tot een fijne massa. Ik heb leuke decoratieve pannetjes gebruikt, maar je kunt ook een mok of een andere leuke kom of vorm gebruiken. Knip uit een vel bakpapier ronde stukjes. Druk steeds een velletje in een vorm en vul deze voor de helft met de massa. Druk vervolgens stevig aan zodat de bodem een vastere vorm krijgt.

Pureer de bananen, lucuma en agar in de keukenmachine. Doe in een pan en laat dit zeer langzaam verwarmen, houd de temperatuur onder 40 graden. Je kunt ook de oven op 40 graden voorverwarmen en de topping op deze manier opwarmen, roer wel regelmatig even door. Als de massa goed is verwarmd, zal de agar agar zijn werking activeren.

Verdeel de topping over de bodems in de vormen en laat alles stollen. Bestrooi de gebakjes voor het uitserveren met wat lucumapoeder.

Recept & Fotografie: Monique van der Vloed
www.moniquevandervloed.nl

Ingrediënten
zonnebloempitten Lifefood product 175 g
bana(a)n(en) 3
walnoten Lifefood product 100 g
gedroogde vijgen Lifefood product 5
lucumapoeder Lifefood product 1 el
agar agar poeder 1
Koop je ingrediënten bij Lifefood >