Luchtige Sinaasappel & Chocolade Mousse

Een onweerstaanbare combinatie van sinaasappel en chocolade!
Categorie:
Chocolade Recepten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Luchtige Sinaasappel & Chocolade Mousse

Rauwe Chocolade 80 % Cacao BIO 70 g

verpakkingsgrootte 70 g

Incl. BTW: € 3,99 Excl. BTW: € 3,76
Luchtige Sinaasappel & Chocolade Mousse

Lucumapoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 220 g

Incl. BTW: € 9,45 Excl. BTW: € 8,92
Luchtige Sinaasappel & Chocolade Mousse

Baobabpoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 160 g

Incl. BTW: € 8,59 Excl. BTW: € 8,10
Luchtige Sinaasappel & Chocolade Mousse

Yaconsiroop RAW & BIO

verpakkingsgrootte 170 g

Incl. BTW: € 9,90 Excl. BTW: € 9,34
OF

Bereidingswijze

Smelt de chocolade voorzichtig au-bain-marie, laat afkoelen tot kamertemperatuur, en doe deze vervolgens 45-60 seconden in de koelkast (absoluut niet langer!).

Gooi de gesmolten chocola samen met baobab poeder, lucuma poeder, yacon siroop en sinaasappel poeder in de blender en begin te mixen op lage snelheid. Doe er langzaam aan sinaasappelsap bij terwijl de blender draait en voer voorzichtig de snelheid op. Stop af en toe om de zijkanten schoon te schrapen.

Wanneer je al het sinaasappelsap heb toegevoegd, mix totdat het mengsel de gewenste consistentie heeft. Laat het een tijdje rusten in de koelkast.

Doe de chocolademousse in kleine glazen potjes (je kunt lagen afwisselen met kokoscreme: vind het recept hier) en garneer met sinaasappelschil.

Opmerking: afhankelijk van hoe dik je de mousse wilt hebben, kun je meer of minder sinaasappelsap toevoegen.

Ingrediënten
baobab poeder Lifefood product 1 tl
sinaasappelsap 285 ml
sinaasappelschil 1 el
yacon siroop Lifefood product 1 el
Lifefood Chocolat 80% Lifefood product 200 g
lucumapoeder Lifefood product 1 tl
Koop je ingrediënten bij Lifefood >