Knabbelstengels van Zwarte Olijven en Zongedroogde Tomaatjes

Categorie:
Feestelijke Recepten
Bereidingstijd
30 minuten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Knabbelstengels van Zwarte Olijven en Zongedroogde Tomaatjes

Zonnebloempitten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 200 g

Incl. BTW: € 3,99 Excl. BTW: € 3,66
Knabbelstengels van Zwarte Olijven en Zongedroogde Tomaatjes

Zwarte Botija Olijven RAW & BIO

verpakkingsgrootte 150 g

Incl. BTW: € 9,90 Excl. BTW: € 9,08
Knabbelstengels van Zwarte Olijven en Zongedroogde Tomaatjes

Hennepzaden Gepeld RAW & BIO

verpakkingsgrootte 250 g

Incl. BTW: € 9,90 Excl. BTW: € 9,08
Knabbelstengels van Zwarte Olijven en Zongedroogde Tomaatjes

Zongedroogde Tomaten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
OF

Bereidingswijze

Maal de zaden fijn en zet apart (wij gebruiken de pulse knop van een high speed blender). Maal de boekweit met de aardperen, knoflook, olie, oregano en peper. Doe de vochtige mix bij de droge ingrediënten, voeg wat water toe en laat het 15 minuten rusten.

Ontpit en snij de olijven grof, snij de zongedroogde tomaatjes grof, en voeg ze toe aan het deeg. Meng goed. Spreid het deeg uit over vellen bakpapier (tip: stop het deeg tussen twee vellen bakpapier, rol met een deegroller over het bovenste vel en verwijder vervolgens het bovenste vel) en leg deze op de rekken van de voedseldroger. Snij het uitgerolde deeg in met een mes (of met een uitsteker voor koekjes) om de vorm te maken die jij graag wilt hebben. Laat de stengels een nacht drogen (tenminste 12 uur).

Ingrediënten
bruin lijnzaad Lifefood product 3 el
zonnebloempitten Lifefood product 2 el
hennepzaad Lifefood product 4 el
boekweit 2 el
knoflook 1 teen
aardperen 1-2
olijfolie naar smaak
water
oregano
zeezout
peper
zwarte olijven, zonder pit Lifefood product 3 el
gedroogde tomaten Lifefood product 3-4
Koop je ingrediënten bij Lifefood >