Bereidingswijze
Cocktail
Week de quinoa een nacht en laat het spruiten uit direct zonlicht. Spoel tenminste twee keer per dag. Quinoa is erg geschikt om te spruiten, want het spruit erg snel - ongeveer 12-24 uur. Stop de gespruite granen in een grote glazen pot (of verdeel ze gelijk over 2 potten) en giet er gefilterd water overheen. Dek af met een kaasdoek en maak deze stevig vast met een elastiek. Bewaar de pot(ten) 2 dagen op een warme plek zonder direct zonlicht. Roer de inhoud tenminste 1 keer per dag om.
Als de rejuvelac klaar is, is het water troebel en wit: giet het vocht af in schone flessen en zet de granen apart (deze kunnen gebruikt worden in andere recepten, zoals de nomeatballs). Rejuvelac blijft ongeveer 4 weken goed in de koelkast.
Verdeel de rejuvelac over drie 1-liter flessen met een grote opening (of drie grote glazen potten). Voeg versgeperste mandarijnensap toe aan de eerste, granaatappel en rodebieten sap aan de tweede en kumquat en gerstegras poeder aan de derde. Goed schudden en meteen serveren.
Chips
Snij de aardperen en courgettes in dunne plakken. Marineer ze in een mengsel van olie, Himalaya zout, verse zwarte peper, salie, rozemarijn en knoflook. Spreid ze vervolgens uit over de rekken van de voedseldroger en droog tot ze krokant geworden zijn. Vergeet niet wat laurierbladen op elk rek te leggen, om de chips nog wat extra aroma te geven.