Bereidingswijze
Maal de amandelen en het lijnzaad fijn. Mix de dadels en abrikozen met water in je blender tot een fijne puree. Breng de puree op smaak met kruiden zoals steranijs, vanillepoeder en kaneel. Nu is je speculaasdeeg klaar. Mmm, dat ruikt lekker ...
Spreid het deeg uit zodat je een dikke laag krijgt en vorm deze tot twee gelijke platen (afmeting ongeveer 10 x 15 cm) voor het dak van je kersthuis. Van de rest van het deeg maak je een dunnere plaat, waarvan je de deur maakt.
Lifefood-tip:
Wees creatief en versier je veganistische koekhuisje met verschillende soorten gedroogd fruit en noten. Wat dacht je van Lifefood goji-bessen, walnoten of gedroogde biologische appelstukjes?
Doe de platen voor je huisje nu in de voedseldroger. Laat het erg droog en stevig worden, zodat het instortingsgevaar afneemt. Leg de platen na het drogen tegen elkaar en versier met geraspte kokos voor een sneeuw-effect.
En klaar is jouw veganistische kerstwereld! Geniet ervan! Met liefde gemaakt.