Oranje Kaki Granaatappel Baobab Gelei

Een exclusief raw gourmet dessert met een prachtige oranje kleur - bijv. voor Koningsdag!
Categorie:
Superfood Recepten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Snijdt de granaatappel in kwarten, vouw de schil open en pel de zaden eruit. Eventueel kan je dit in een schaaltje met water doen, zodat de pitten gemakkelijker loskomen. Zet ze apart voor later.

Bereiding:

Was de munt en pluk de blaadjes van de stengels. Snijdt de bladeren in dunne reepjes. 

Was nu de kaki vruchten (ookwel 'sharonfruit' genoemd, dit is hetzelfde) en doe het vruchtvlees in een vitamix of keukenmachine. Het vruchtvlees kan je verwijderen door de vrucht te schillen, of het vruchtvlees met een ijsschep uit de gehalveerde vrucht te lepelen, net wat je makkelijker vindt. Voeg bij het vruchtvlees het sinaasappelsap, de agavesiroop, citroensap, rozenolie, kaneel, zout en baobabpoeder. Mix het geheel kort (niet te lang!), zodat het een mooie gladde gelei wordt, en de structuur van het kaki vruchtvlees heel blijft. 

Schep de gelei over in een grote schaal en roer de munt erdoorheen.

Serveren:

Schep je toetje nu in mooie glazen schaaltjes en decoreer met granaatappelpitten. Dit recept is voor 4-6 personen. Je luxe dessert is nu klaar! Eet smakelijk en in stijl :-)

Ingrediënten
Kaki fruit 4
grote zachte granaatappel 1
baobab poeder Lifefood product 1 tl
agavesiroop Lifefood product 2 - 3 el
sinaasappelsap 1 el
citroensap 1 el
rozenolie 1 tl
kaneel 1/4 tl
roze Himalaya zout 1 snufje
takje munt
citroenmelisse oder