Bereidingswijze
Kokoscreme
Bereid de kokoscreme vantevoren: doe alle in ingrediënten voor de creme (geraspte kokos, water, 200g agave siroop) in een highspeed blender en blend een paar minuten op hoge snelheid tot een gladde creme ontstaat. Laat tenminste 4 uur in de koelkast rusten voor gebruik.
Hak de chocolade fijn en smelt deze voorzichtig au-bain-marie. Voeg 400g kokoscreme toe (je kunt de rest ongeveer 4-5 dagen in de koelkast bewaren) en lucuma en meng goed. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, en laat het vervolgens minimaal 6 uur in de koelkast rusten.
Rol truffels van het mengsel tussen je palmen en laat ze 1-2 uur in de vriezer rusten.
Chocolade laag
Bereid de chocolade laag (kokosolie, cacao poeder, 40g agave siroop): smelt de kokosolie voorzichtig au-bain-marie, voeg cacao poeder en agave siroop toe, en roer goed. Dompel de truffels onder in de chocolade direct nadat je deze gemaakt hebt, laat de extra chocolate eraf druipen en leg de truffels op een rekje.
Om ze af te maken, kun je ze naar smaak garneren met pistache noten, goji bessen, hennep zaden of chia zaden. Laat ze vervolgens een nacht rusten in de koelkast.
Haal de truffels van het rekje en bewaar ze 4-5 dagen in een luchtdichte trommel in the koelkast (al zijn ze dan vast al op!).