Hartstochtelijke Chocolade Truffels

Gepassioneerde chocolade balletjes die wegsmelten in je mond...
Categorie:
Chocolade Recepten
Bereidingstijd
30 minuten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Hartstochtelijke Chocolade Truffels

Agavesiroop RAW & BIO

verpakkingsgrootte 250 g

Incl. BTW: € 5,95 Excl. BTW: € 5,61
Hartstochtelijke Chocolade Truffels

Cacaopoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 150 g

Incl. BTW: € 6,49 Excl. BTW: € 6,12
Hartstochtelijke Chocolade Truffels

Pistachenoten Gepeld RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 6,55 Excl. BTW: € 6,18
Hartstochtelijke Chocolade Truffels

Kokosolie RAW & BIO

verpakkingsgrootte 300 ml

Incl. BTW: € 9,95 Excl. BTW: € 9,39
Hartstochtelijke Chocolade Truffels

Gojibessen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 3,29 Excl. BTW: € 3,10
Hartstochtelijke Chocolade Truffels

Hennepzaden Gepeld RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 6,49 Excl. BTW: € 6,12
Hartstochtelijke Chocolade Truffels

Chiazaden RAW & BIO

verpakkingsgrootte 250 g

Incl. BTW: € 3,59 Excl. BTW: € 3,39
OF

Bereidingswijze

Kokoscreme

Bereid de kokoscreme vantevoren: doe alle in ingrediënten voor de creme (geraspte kokos, water, 200g agave siroop) in een highspeed blender en blend een paar minuten op hoge snelheid tot een gladde creme ontstaat. Laat tenminste 4 uur in de koelkast rusten voor gebruik.

Hak de chocolade fijn en smelt deze voorzichtig au-bain-marie. Voeg 400g kokoscreme toe (je kunt de rest ongeveer 4-5 dagen in de koelkast bewaren) en lucuma en meng goed. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, en laat het vervolgens minimaal 6 uur in de koelkast rusten.

Rol truffels van het mengsel tussen je palmen en laat ze 1-2 uur in de vriezer rusten.

Chocolade laag

Bereid de chocolade laag (kokosolie, cacao poeder, 40g agave siroop): smelt de kokosolie voorzichtig au-bain-marie, voeg cacao poeder en agave siroop toe, en roer goed. Dompel de truffels onder in de chocolade direct nadat je deze gemaakt hebt, laat de extra chocolate eraf druipen en leg de truffels op een rekje.

Om ze af te maken, kun je ze naar smaak garneren met pistache noten, goji bessen, hennep zaden of chia zaden. Laat ze vervolgens een nacht rusten in de koelkast.

Haal de truffels van het rekje en bewaar ze 4-5 dagen in een luchtdichte trommel in the koelkast (al zijn ze dan vast al op!).

 

Ingrediënten
water 600 ml
agavesiroop Lifefood product 240 g
hennepzaad Lifefood product
pistache noten Lifefood product
cacaopoeder Lifefood product 60 g
Lifefood Chocolat 80% Lifefood product 200 g
goji bessen Lifefood product
chia zaad Lifefood product naar smaak
kokosolie Lifefood product 80 g
lucumapoeder Lifefood product 1 el
kokos schaafsel 400 g
Koop je ingrediënten bij Lifefood >