Gelaagde Persimmon Cake

Categorie:
Feestelijke Recepten
Bereidingstijd
40 minuten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Gelaagde Persimmon Cake

Cacaopoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 150 g

Incl. BTW: € 7,99 Excl. BTW: € 7,33
Gelaagde Persimmon Cake

Amandelen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
Gelaagde Persimmon Cake

Agavesiroop RAW & BIO

verpakkingsgrootte 250 g

Incl. BTW: € 6,99 Excl. BTW: € 6,41
Gelaagde Persimmon Cake

Yaconsiroop RAW & BIO

verpakkingsgrootte 170 g

Incl. BTW: € 13,90 Excl. BTW: € 12,75
OF

Bereidingswijze

Met veel plezier delen we nu een recept voor een rauwe cake die niet vol zit met cashews en niet is overgoten met agavesiroop. De romige laagjes bestaan uit persimmon, die van nature zoet is en een bindende werking heeft in een mengsel. Ook Baobab poeder heeft interessante verdikkende eigenschappen en daarom is het voldoende om een beetje cacaoboter toe te voegen om de romige fruitlaagjes bij elkaar te houden (de laagjes blijven ook perfect in vorm als je de cake snijdt – zonder de cake in te vriezen!)

Prepareer drie kleine springvormen (van 10 cm doorsnee).

Notenlaagjes

Pureer de hazelnoten in de blender (wij hebben de pulse-functie van de hoge-snelheidsblender gebruikt) tot je grove kruimels hebt en zet ze weg. Snijd de vijgen fijn, en pureer ze daarna tot je een smeuïg mengsel hebt (wij gebruikten de blender op lage snelheid met een stamper). Kneed de hazelnoten en vijgen met de hand door elkaar tot je een deeg hebt dat niet plakt, verdeel dit gelijkmatig over de drie vormpjes en druk het aan.

Persimmon laagjes

Snijd de persimmons in stukjes en gooi ze met 1tl baobab poeder, vanille en kaneel in de hoge-snelheidsblenderkom en pureer ze tot een glad mengsel ontstaat. Giet het mengsel in twee van de drie vormpjes en strijk het glad met een natte spatel of lepel.

Chocolade laagje

Snijd de cacaoboter fijn en blijf roeren terwijl je het langzaam au bain-marie smelt met warm water. Gooi dit samen met 2 persimmons, 1 flinke el cacao poeder, 1el yacon siroop, 1tl baobab poeder, vanille en kaneel in de hoge-snelheidsblenderkom en pureer ze tot een glad mengsel ontstaat. Giet het mengsel in het overgebleven vormpje en strijk het glad met een natte spatel of lepel.

Laat de 3 kleine cakejes een nacht in de koelkast rusten.

Amandel crème

Gooi alle ingrediënten (amandelen, 1tl baobab poeder, kokosbloem, agave siroop, 200ml water) bij elkaar in de blenderkom. Pureer (op hoge snelheid, met de stamper) tot je een gladde, luchtige en fluwelige slagroom hebt, die wel stevig is en niet inzakt als je er een dot van opschept. Laat het een nacht rusten in de koelkast.

Bouw de laagjes als volgt op. Haal de drie cakejes uit de vormpjes. Smeer wat amandelcrème op een persimmon minicakeje en zet het chocoladecakeje erop. Smeer opnieuw wat amandelcrème op de chocolade-laag en zet tot slot het tweede persimmon cakeje erop.

Glaceer de cake met amandelcrème en garneer met persimmon-sterren, mandarijnpartjes, kumquat helften, granaatappelpitjes, en gedroogde moerbeien. Sprenkel yacon siroop over de cake om hem af te maken.

 
Dit recept is geschreven in samenwerking met Stefania van het geweldige vegan food blog La Tortoise.

Ingrediënten
hazelnoten Lifefood product 200 g
gedroogde vijgen Lifefood product 200 g
Kaki fruit 5
cacaoboter Lifefood product 60 g
baobab poeder Lifefood product 3 tl
yacon siroop Lifefood product 1 el
cacaopoeder Lifefood product 1 bolle el
amandelen Lifefood product 100 g
kokosmeel 3 el
agavesiroop Lifefood product 2 el
water 200 ml
mandarijn(en) 1
kumquat(s) 3
gedroogde Granaatappelpitten Lifefood product naar smaak
witte moerbeien Lifefood product
kaneel
vanillepoeder
Koop je ingrediënten bij Lifefood >