Energie Reep

Deze repen op boekweit-basis zijn verrijkt met een lading goede noten en chia zaden om in een kleine snack je lichaam van de beste voedingsstoffen te voorzien.
Categorie:
Chocolade Recepten
Bereidingstijd
2 minuten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Energie Reep

Amandelen RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
Energie Reep

Cashewnoten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 7,99 Excl. BTW: € 7,33
Energie Reep

Chiazaden RAW & BIO

verpakkingsgrootte 250 g

Incl. BTW: € 6,49 Excl. BTW: € 5,95
Energie Reep

Agavesiroop RAW & BIO

verpakkingsgrootte 250 g

Incl. BTW: € 6,99 Excl. BTW: € 6,41
Energie Reep

Lucumapoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 220 g

Incl. BTW: € 13,90 Excl. BTW: € 12,75
Energie Reep

Rauwe Chocolade 80 % Cacao BIO 70 g

verpakkingsgrootte 70 g

Incl. BTW: € 5,29 Excl. BTW: € 4,85
OF

Bereidingswijze

Bereiding

Bereid de boekweit vantevoren: laat 30 minuten weken in koud water, spoel goed af en laat het ongeveer 24-36 uur spruiten (spoel tenminste 3 keer per dag om). Droog het vervolgens 12 uur lang totdat het krokant en volledig droog is. Je kunt er meer van maken (om tijd te besparen) en op kamertemperatuur bewaren in een luchtdichte glazen trommel.

Blend de noten en de chia zaden, meng alle ingrediënten en roer goed. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm: gebruik de achterkant van een lepel of je vingers om het goed aan te drukken. Droog 4 uur lang en laat het vervolgens een nacht rusten in de koelkast. Snij in repen met een mes.

Lifefood Tip

Dit geweldige recept is gemaakt door La Tortoise, een heerlijk online raw food blog.

Ingrediënten
hazelnoten Lifefood product 50 g
amandelen Lifefood product 50 g
cashewnoten Lifefood product 50 g
chia zaad Lifefood product 50 g
boekweit 250 g
kokosolie Lifefood product 8 el
hazelnoot olie 8 el
agavesiroop Lifefood product 150 g
lucumapoeder Lifefood product 3 el
Lifefood Chocolat 80% Lifefood product 40 g
kaneel 1 el
Koop je ingrediënten bij Lifefood >