Courgettetagliatelle met Eekhoorntjesbrood & Walnoten Saus + Saffraan

Categorie:
Feestelijke Recepten
Bereidingstijd
20 minuten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Courgettetagliatelle met Eekhoorntjesbrood & Walnoten Saus + Saffraan

Walnoten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
OF

Bereidingswijze

Laat het eekhoorntjebrood 24 uur weken in koud water, giet ze af en marineer ze in een marinade van extra vierge olijfolie (1 eetlepel), zout, peper, gehakte peterselie, rozemarijn en grof gehakte knoflook. Laat het een nacht rusten en haal daarna de knoflook eruit.

Bereid de saus: schil en snijd de aardpeer in stukken, doe dan alle ingrediënten behalve de courgette en de saffraan in de blender en meng het grof met de pulse-functie. Veeg tussendoor af en toe het mengsel van de wand naar beneden. Laat het rusten in de koelkast.

Schil de courgettes en snij ze tot tagliatelle met een dunschiller of een mandoline. Doe de tagliatelle in een vergiet, voeg wat zout toe en laat ze 20 tot 30 minuten uitdruipen. Wikkel ze daarna in keukenpapier en druk er zachtjes zo veel mogelijk water uit. Doe de tagliatelle in een schaal, voeg saffraanpoeder toe en meng het goed tot alle tagliatelle ongeveer gelijk van kleur zijn. Serveer de saus over de tagliatelle met een paar halve walnoten en wat peterselie.

Ingrediënten
courgette 4-5
eekhoorntjesbrood 2 el
walnoten Lifefood product 2 el
aardperen 1
olijfolie 1-2 el
water 2-3 el
knoflook 1 teen
peper
peterselie
saffraan
zeezout
rozemarijn
Koop je ingrediënten bij Lifefood >