Chocolate-chip ijs

Verfrissend chocolade-ijs voor zinderende zomerdagen!
Categorie:
Chocolade Recepten
Bereidingstijd
15 minuten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Chocolate-chip ijs

Cashewnoten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 7,99 Excl. BTW: € 7,33
Chocolate-chip ijs

Cacaopoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 150 g

Incl. BTW: € 7,99 Excl. BTW: € 7,33
Chocolate-chip ijs

Macapoeder RAW & BIO

verpakkingsgrootte 220 g

Incl. BTW: € 9,90 Excl. BTW: € 9,08
OF

Bereidingswijze

Voorbereiding

Laat de cashewnoten en macadamianoten een nacht weken.


Bereidingswijze

Giet de noten af en pureer ze. Voeg 1 eetlepel cacaobonen, het cacaopoeder, amandelboter, dadels zonder pit, maca poeder en een beetje vanillepoeder toe en pureer het geheel tot een fijne massa. Als het geheel te hard lijkt te worden, voeg dan een beetje water toe.

Hak vervolgens de overgebleven cacaobonen grof, zodat er stukjes ontstaan. Roer de stukjes cacao met een lepel door het ijsmengsel. Doe tot slot alles in een schaal en zet het een nachtje in de diepvriezer.

De volgende dag is je heerlijke zelfgemaakte ijs is klaar! Eet smakelijk!

Tip van Lifefood

Laat het ijs een beetje ontdooien voordat je het serveert en decoreer het ijs met stukjes rauwe cacaobonen en vruchtjes.

Ingrediënten
cashewnoten Lifefood product 50 g
macadamia noten Lifefood product 50 g
amandelpasta Lifefood product 1 el
cacaobonen Lifefood product 2 el
cacaopoeder Lifefood product 2 tl
maca poeder Lifefood product 1 el
dadels (Medjool) 6
vanillepoeder een beetje
water een beetje
Koop je ingrediënten bij Lifefood >