Cacao Vanille Lucuma Taart

Voor een chocolade-ervaring met vanille. Lucuma maakt het extra romig!
Categorie:
Chocolade Recepten
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

Let op: 250 gram dadels is voor de bodem en 250 gram voor de vulling.

Een aantal dagen van tevoren – het weken en kiemen van de haver

Spoel de haver af en laat het 8 uur weken in een grote kom. Spoel het opnieuw goed af, laat uitlekken en vervolgens ontkiemen gedurende 2 tot 3 dagen (totdat ze kleine staartjes krijgen). Tijdens het kiemen moet je ze om de 8 uur omspoelen. Vervolgens droog je ze 12 uur totdat ze volledig droog en knapperig zijn. Je kunt er meteen een grotere hoeveelheid van maken (om een volgende keer tijd te besparen) en het luchtdicht ongeveer 4 maanden op kamertemperatuur bewaren. 

Een paar uur van tevoren

Laat de cashewnoten en dadels voor de bodem en vulling ongeveer 4 uur in koud water weken, in 3 verschillende kommen. 

Taartbodem

Giet de dadels af en mix ze tot een gladde pasta. Als je een blender gebruikt in plaats van een food processor, moet je misschien wat water toevoegen. Kneed alle ingrediënten voor de bodem (haver, kokosolie, lucumapoeder, water) met de hand totdat je een deeg krijgt wat niet plakkerig is. Druk het deeg in een vorm (24 cm) om de bodem te vormen. Als het te zacht is, kun je het een aantal uren laten drogen (optioneel).

Vulling

Giet de cashewnoten en de rest van de dadels af, en gebruik een high-speed blender om alle ingrediënten voor de creme-vulling te mixen (cacao, vanillepoeder, Ierse moss gel). Giet de creme gelijkmatig over de bodem, versier het naar jouw smaak en zet in de koelkast tot de taart stijf is geworden.

Geniet van elke chocolade-moment!

Ingrediënten
glutenvrije haver 250 g
dadels Lifefood product 500 g
kokosolie Lifefood product 1 el
lucumapoeder Lifefood product 1 el
water een beetje
cashewnoten Lifefood product 150 g
cacaopoeder Lifefood product 75 g
vanillepoeder 1 tl
Iers mos 3-4 el