Bereidingswijze
Bereiding
De hoeveelheden voor dit recept zijn variabel. Neem gewoon van alles wat nodig om de rolletjes mee te vullen, hoe jij het lekker vindt. Snijdt wat groente totdat je ongeveer genoeg hebt. Natuurlijk kan je met de ingrediënten voor de vulling ook eindeloos variëren!
Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Snijd de rucula door de helft en hak de zonnebloempitten fijn. Neem de appel-kaneel lijnzaadrolletjes en rol ze uit tot een platte plak. Meng de zonnebloempitten, komkommer- en tomatenblokjes, en zonnebloempitten doorelkaar. Leg een beetje van het mengsel op één uiteinde van elke uitgerolde lijnzaadplak. Besprenkel het salademengsel in de rolletjes met wat olijfolie, citroensap en sinaasappelsap. Rol de rolletje vervolgens weer dicht (begin aan de kant met salade), zodat het op een sushi lijkt. Garneer met tuinkers bovenop en druppel wat olijfolie over het bord voor de sier.
Een mooi fantasierijk voorgerechtje of een vullend en fris snackje voor tussendoor!
Tip van Lifefood:
Je kan hier eindeloos mee variëren. Probeer bijvoorbeeld de andere smaken lijnzaad rollen (vijgen-peperkoek en citroen-gember), vul ze met je eigen saladecreatie van andere groenten of varieer met een bijzondere dressing.