Nyons Olijven met pit RAW & BIO 500 g

Meer afbeeldingen

Really RAW Vegan BIO Certificaat

Nyons Olijven met pit RAW & BIO 500 g

(verpakkingsgrootte 500 g)
Incl. BTW: € 19,90 Excl. BTW: € 18,26

Beschikbaarheid: Op voorraad

Gefermenteerde zwarte olijven zonder zout.
OF
5 en meer stuks op voorraad
Artikel-Nr.: VO0-1642
  • Bestellingen binnen 24h verstuurd op werkdagen!
  • Gratis verzending in NL vanaf €80 / BE vanaf €90
  • Vragen? Bel ons direct op 038 20 22 012!
Beschrijving

Details

De olijf van het ras "Tanche" is afkomstig uit de Drôme, in de buurt van Nyons. Het is één van de meest gewilde en kwalitatief beste olijvensoorten uit Frankrijk en wordt ook wel "la perle noire" - de zwarte parel van Nyons - genoemd. Ze zijn afkomstig van gecontroleerde biologische teelt en ze zijn ook van 100% rawfood kwaliteit, wat resulteert in een zeldzame combinatie van een aangenaam zachte smaak en een vlezige consistentie.

In tegenstelling tot de gebruikelijke, gestandaardiseerde bereidingswijzen om de bittere smaak uit de olijven te verwijderen, zoals het pekelen in zout/zoutvernis of het gebruik van alkaliën, ondergaan deze olijven een volledig natuurlijk rijpingsproces, zonder gebruik te maken van wat voor toevoegingen dan ook.

De olijven worden één voor één met de hand geoogst en vrij laat (december-januari), in een vergevorderd rijpheidsstadium. Onmiddellijk na de oogst worden ze in potten gedaan en luchtdicht afgesloten. Hiermee begint een 6 maanden durend proces van narijping of ontbittering door de natuurlijke ontwikkeling van hun eigen rijpingsgas.

Maak de pot minimaal 3 tot 5 dagen voor consumptie open. Je kunt goed horen hoe het gas van de natuurlijke rijping ontsnapt. De olijven zetten iets uit in volume, beginnen weer te "ademen" en worden een stuk donkerder. In principe zouden ze direct gegeten kunnen worden, maar de natuurlijke gisting en de bittere stoffen hebben nog een paar dagen nodig om volledig af te breken. Wees geduldig en geef de olijven de tijd, zodat je optimaal van hun smaak kunt genieten. Na opening zijn de olijven twee tot vier weken houdbaar, afhankelijk van de bewaartemperatuur. Je kunt dit verlengen door wat koudgeperste olijfolie aan de olijven toe te voegen.

We willen je er op wijzen dat het hier om nog levende vruchten gaat. Alleen een correcte behandeling van de olijven, van de oogst tot de opslag en de consumptie, garandeert dat je optimaal van deze speciale delicatesse kunt genieten.

Ingrediënten:

nyons olijven* (100 %).
* = van gecontroleerde biologische landbouw.

Artikel-Nr. & EAN

Verpakkingsgrootte: 500 g
Artikel-Nr.: VO0-1642
EAN: 8595657103089

Land van herkomst:

Frankrijk

CZ-BIO-002
CZ-BIO-002, EU landbouw
Voedingswaarde (100 g)

Voedingswaarde (100 g)

Energie 1503 kJ / 359 kcal
Vetten 37,9
- waarvan verzadigd 4,5
Koolhydraten 2,8
- waarvan suikers 0,1
Proteïne 1,7
Zout 0,05