LENTE! – voorbereidingen voor een nieuw seizoen

LENTE! – voorbereidingen voor een nieuw seizoen

Met de kracht van de lente de rest van het jaar doorkomen. 

Meer sporten en warmere temperaturen

Zodra we de eerste zonnestralen op ons gezicht voelen, borrelt motivatie in ons op. Ook al zijn veel mensen er misschien in geslaagd om tijdens de winter actief te blijven, is het makkelijker om de discipline erin te houden als het lekker weer is. In plaats van naar de fitness te gaan, kun je nu weer lekker buiten aan de slag, in de natuur! Je krijgt zo meer plezier in het sporten en je merkt snel dat de frisse lucht je goed doet.

Opladen in de zon en vitamine D

Een goed humeur is niet alleen belangrijk voor het sporten, maar ook tijdens je alledaagse bezigheden. De eerste zonnestralen beloven een goed humeur en zorgen ervoor dat we optimistischer zijn. De zon zorgt ook voor het welbekende „lentegevoel“, doordat het lichaam minder melatonine aanmaakt door het licht, en waardoor je bijna automatisch vrolijker bent. Een korte wandeling of het raam open zetten om de zon binnen te laten maakt een groot verschil en zorgt er meteen voor dat je je beter voelt. Dag winterslaap, hallo lente!

spring

Nieuwe kleuren en geuren

Tijdens de komende maanden komt alles weer in bloei te staan, wat een aangename verandering is na de grauwe winter. Pastelkleuren en verse geuren of nieuwe planten zorgen ervoor dat we ons goed voelen en laden ons op voor het komende jaar. De kleuren van de lente en bloeiende planten – geel, oranje en rood – hebben bewezen te zorgen voor een beter humeur en moedigen je aan om naar buiten te gaan en actief te zijn. Zodra het plantenrijk om ons heen ontwaakt, ontwaken wij ook en gaan we met hernieuwde energie aan de slag.

Verse kruiden en heerlijk eten uit het seizoen

Planten rusten tijdens de winter en de donkere tijden van het jaar, en zijn blij om het daglicht van de lente te zien. Tijd om verse kruiden te planten en je tuin op te knappen! Ook zul je zien dat in de supermarkt meer verse groenten en fruit te koop zijn, en kun je je uitleven met nieuwe recepten. Asperges, verse spinazie en andere lentegroenten komen snel weer op ons bord terecht.

Lente

Nieuwe activiteiten

De lente daagt je uit om nieuwe dingen uit te proberen. Wat dacht je van een nieuwe sport of een make-over? Alles verandert, van het weer tot de kleuren en je eigen lichaam: het is dus een ideaal moment om positieve veranderingen aan te brengen in je leven en je energie in nieuwe activiteiten te stoppen. Zo doe je kracht op voor de rest van het jaar.

Lenteschoonmaak!

Voor veel van ons is de lente het signaal dat ons huis toe is aan de grote lenteschoonmaak. Oude dingen worden weggegooid, kasten worden schoongemaakt en meubels verschoven. Maar heb je wel eens gedacht aan een innerlijke lenteschoonmaak? Als je vaak het gevoel hebt dat je geen tijd voor jezelf en de belangrijke dingen in je leven hebt, is het de hoogste tijd om daar wat aan te doen. Geef jezelf bewust tijd om te ontspannen en even helemaal tot jezelf te komen. Stel doelen voor het komende jaar, zoals bijvoorbeeld een sport, het rennen van een marathon, meer in de tuin bezig of iets heel anders – het is aan jou!

Laat de rest van het jaar maar komen

Als je met deze tips aan de slag gaat, zul je merken dat de lente voor jou een nieuw begin is. Nieuwe, verse ingrediënten en kleurrijke planten zijn overal en houden je humeur op peil. Zeg de winter vaarwel, en breng meer positiviteit in je alledaagse leven. Ontvang de lente met open armen!