5 Lifefood Superfoods om je te beschermen tegen het Coronavirus

5 Lifefood Superfoods om je te beschermen tegen het Coronavirus

Onderzoek toont aan dat Chlorella de IgA-secretie in de mond en slijmvliezen kan stimuleren. Dit is cruciaal om het vermogen van onze cellen op te bouwen om ziekteverwekkers te bestrijden die ons infecteren door contact te maken met onze neus, ogen en mond.

Het immuunsysteem van ons lichaam is ontworpen om ons te beschermen tegen ziekten en schadelijke pathogenen. Wist je dat ongeveer 70% van ons immuunsysteem zich in onze darmen bevindt? Goed eten is dus belangrijk. We hebben 5 Superfoods van Lifefood voor je op een rijtje gezet, om je immuniteit en algemene gezondheid te verbeteren.

1. Probiotische crackers

Een goede probiotica in je lichaam is nodig voor een gezonde spijsvertering en een sterke immuniteit. Bij Lifefood hebben we een groot assortiment aan rauwe biologische crackers gemaakt met superfoods. En vandaag ligt onze aandacht bij onze zuurkoolcrackers. We bieden twee varianten: Life Crackers Zuurkool Chia RAW & BIO of Life Crackers Zuurkool Boekweit RAW & BIO. We gebruiken rauwe zuurkool die erg voedzaam en rijk aan probiotica is. In combinatie met je favoriete spread of dip zijn Life Crackers met zuurkool ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje.

 

2. Rauwe biologische pompoenpitten

Deze kleine zaadjes zitten vol met voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van zink, wat het lichaam helpt om binnendringende bacteriën en virussen te bestrijden. Zink helpt ook om de wand van ons spijsverteringskanaal te beschermen. Pompoenpitten bevatten vitamine E, een krachtige antioxidant, wat essentieel is om ons lichaam te beschermen. Je zult bij ons veel producten vinden die gemaakt zijn met pompoenpitten, maar onze belangrijkste producten zijn Pompoenpitten RAW & BIO, Koudgeperste Pompoenpitolie RAW & BIO en Proteïnepoeder Pompoenpit RAW & BIO. Deze producten zijn allemaal verkrijgbaar in onze online winkel.

 

3. Lifefood Chlorella

Chlorella (Chlorella Pyrenoidosa) is een eencellige zoetwaterblauwalg, die rijk is aan voedingsstoffen en ook bekend staat om zijn vermogen om zware metalen en gifstoffen te binden. Onderzoek toont aan dat Chlorella de IgA-secretie in de mond en slijmvliezen kan stimuleren. Dit is cruciaal om het vermogen van onze cellen op te bouwen om ziekteverwekkers te bestrijden die ons infecteren door contact te maken met onze neus, ogen en mond. Chlorella heeft een harde celwand die mensen niet kunnen verteren. Bij Lifefood hebben we een gebroken celwandchlorella om te helpen bij de opname van voedingsstoffen. Voor inspiratie over hoe je Chlorella kunt gebruiken is hier een recept voor een verfrissende zeewiersalade met komkommer en Chlorella-dressing.

 

4. Lifefood Baobab

De vrucht van de Afrikaanse Baobab-boom is verkrijgbaar in poedervorm, wat het heel gemakkelijk maakt om te gebruiken in smoothies en drankjes. Baobab is niet alleen rijk aan vezels, het is ook een goede bron van vitamine C. Onderzoek toont aan dat een goed vitamine C- en zinkgehalte de symptomen vermindert en de duur van luchtweginfecties, waaronder verkoudheid, verkort. Vitamine C speelt ook een rol bij de opname van ijzer, wat nodig is voor een goede immuniteit. Probeer ook eens dit recept voor Chia Pudding met Baobab en Munt.

Baobab


5. Rauwe biologische gedroogde mango

Mango's zijn een goede bron van vitamine A, C en antioxidanten. Vitamine A is essentieel voor de gezondheid van de huid, de luchtwegen, de darmen, de blaas, het binnenoor en de ogen en voor het behoud van een gezond immuunsysteem. Lifefood Gedroogde Mango RAW & BIO is niet gezwaveld, gezoet of gepasteuriseerd en bevat geen conserveringsmiddelen. De plakjes worden langzaam gedroogd op lage temperatuur om alle voedingsstoffen te behouden.

Mango

 

Naast het eten van een uitgebalanceerd dieet dat enkele van de hierboven genoemde voedingsmiddelen bevat, is het belangrijk om specifieke gewoontes in je levensstijl in te bouwen om de functie van je immuunsysteem verder te ondersteunen. Het verhogen van je inname van vitamine C zoals hierboven vermeld, is erg belangrijk. Probeer onze Lifebar Superfoods Energiereep Chia Pistachio RAW & BIO  of onze Lifebar Superfoods Energiereep Maca Baobab RAW & BIO voor een extra boost aan antioxidanten, waaronder vitamine C. Voldoende slaap en beweging, het verhogen van je vitamine D-spiegel met een supplement met zowel vitamine D als K2 en het verminderen van stress, suiker en alcohol zullen allemaal bijdragen.